Werknemers Ben & Jerry’s leggen werk 24 uur neer 

Publicatiedatum:

‘’We streven ernaar om welvaart te creëren voor iedereen die met ons bedrijf verbonden is,’’ staat als missie op de website van Ben & Jerry’s. Toch moeten de medewerkers van de ijsfabriek gaan staken voor een betere CAO.  Het moederbedrijf Unilever wil niet verder gaan dan een loonstijging van negen procent. 

Het personeel van de Ben & Jerry’s ijsfabriek in helledoorn legt 24 uur het werk neer. Dit doen ze in verband met de onderhandelingen over een nieuwe cao. De oude cao is sinds 1 april verlopen en onderhandelingen met het moederbedrijf Unilever hebben nog niets opgeleverd.  

Unilever wil niet verder dan een negen procent loonsverhoging over 2 jaar, terwijl de vakbonden naar veertien procent willen in één jaar. Dit getal is niet zomaar uit de lucht gegrepen. De vakbonden willen dat de salarissen worden gecompenseerd zodat de lonen gelijklopen met de inflatie.  

Mocht Unilever niet willen luisteren, dan zijn meer en hardere acties niet uit te sluiten, laat de FNV weten. Dus voor de ijsliefhebbers onder ons is het hopen dat er snel een overeenkomst komt voordat er een ijstekort ontstaat.  

Op dit moment werken er 180 mensen in de ijsfabriek maar zij zijn niet het enigste bedrijf dat onder de cao van Unilever valt. In totaal zijn er 1200 werknemers die wachten op een nieuwe cao. 

Foto: EPA – Neil Hall

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...