Museummolen in Kinderdijk feestelijk heropend  

Publicatiedatum:

KINDERDIJK – Op woensdag 6 december werd Museummolen Nederwaard in Kinderdijk heropend. Dit gebeurde om het 25-jarig jubileum van Kinderdijk op de UNESCO-werelderfgoedlijst, een lijst met belangrijke monumenten, af te sluiten. Directeur Peter-Jan van Steenbergen en gedeputeerde Meindert Stolk leidden het feest in door het lint bij het museum door te knippen.  

Na een korte boottocht richting de museummolen verzamelden Van Steenbergen, Stolk, familie en vrienden zich voor de festiviteit. Voordat het lint werd doorgeknipt, hield Van Steenbergen nog een korte speech: “Dit alles was niet mogelijk geweest zonder onze molenaars natuurlijk. We moeten hen natuurlijk ook bedanken voor alle hulp in en rondom de molen. Dit alles was ook niet mogelijk geweest zonder de mensen die jaren geleden de molens hebben gebouwd. Zij hebben hier alles opgezet, en dat kunnen wij tentoonstellen,” vertelde de directeur. Daarna knipte hij samen met de gedeputeerde het lint door om de afsluiting van het jubileumjaar officieel te maken.  

De laatste dag van dit zilveren jubileum kon ook door bezoekers gevierd worden. Zo waren zowel de museummolen als het Wisboomgemaal gratis te bezoeken.  

Bron Foto: ANP/Lex van Lieshout

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...