Zomer bomvol werkzaamheden voor NS

Treinreizigers die iets hadden gepland in de zomermaanden zullen goed moeten kijken op de NS app. De Nationale Spoorwegen heeft namelijk ruim 62 werkzaamheden gepland in juni en 40 in juli. Dit kan de dienstregeling en reistijd tegenzitten. 

De werkzaamheden aan het spoor zullen door heel het land plaats vinden, ook de internationale dienstregeling zal hier last van hebben. Veel van de werkzaamheden duren maar een dag of vinden plaats in de avond. Toch is er een handvol reisroutes waarbij de werkzaamheden langer duren. Hieronder vallen onder andere routes via Elst en Tiel, Maastricht en Liège & Den Bosch en Tilburg tot aan Boxtel. 

De werkzaamheden vinden plaats in deze maanden omdat forenzen en studenten dan niet dagelijks reizen. Dit zorgt voor minder reizigers op de routes. “Wel zijn er meer dagjesmensen. Hierdoor reizen ze meer verspreid over de dag” Verteld Sonja Paauw, woordvoerder van de NS. Doordat er minder reizigers zijn is alternatief vervoer beter te regelen. “ProRail overlegt met NS (en andere vervoerders) om ervoor te zorgen dat de planning de minste klanthinder oplevert.”

Als je de trein pakt in de zomer kun je voor de laatste updates het best terecht op de NS app. Hierop vind je ook je alternatieve reisroute. 

Wil je meer artikelen van de Nieuwsmakers lezen? Klik hier om al de artikelen terug te lezen en volg ons ook op Instagram!  

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...