Moord Peter R. de Vries l Celstraffen van 28 jaar voor Kamil E. en Delano G.

Krystian M. (28), Delano G. (24) en Kamil E. (38) zijn schuldig bevonden aan moord op Peter R. de Vries maar krijgen geen levenslang. De maximale straffen zijn 28 jaar. Krystian M. stuurde de moord aan. Hij gaf Delano G. de opdracht om hem te vermoorden. Kamil E. was verkenner en chauffeur.

Op 6 juli 2021 werd Peter R. de Vries door Delano G. neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam. Dit gebeurde nadat hij aanwezig was bij RTL Boulevard. De Vries was misdaadverslaggever en is 64 jaar geworden.

Delano G. krijgt als schutter 28 jaar voor de moord en wapenbezit. Kamil E. krijgt 28 jaar voor het zijn van chauffeur, spotter en de moord op De Vries. Krystian M. krijgt als planner van de moord 26 jaar en een maand voor de moord en wapenbezit. Recent is M. veroordeeld tot 47 maanden celstraf voor een ander delict. Dat heeft de rechtbank meegenomen in het vonnis, blijkt uit een liveblog van Het Parool

Geen levenslang

Ze krijgen geen levenslang, omdat met het opleggen van die straf volgens de rechtbank uiterst behoedzaam moet worden omgegaan. Bovendien zijn de verdachten niet eerder veroordeeld voor soortgelijke delicten. Daarnaast gaat het om een enkelvoudige moord. Staat in een liveblog van De Telegraaf. 

Andere verdachten

Konrad W. (31), verdacht van een ondersteunende rol bij de moord, wordt veroordeeld voor wapenbezit en medeplichtigheid. Hij haalde de wapens op uit een wapenopslag in Alphen aan den Rijn. De rechtbank veroordeelt hem ook voor medeplichtigheid bij de moord van De Vries, omdat hij wist waar de wapens voor bedoeld waren. Hij krijgt 14 jaar cel.

Ook Erickson O. (29) en Gerower M.C (28). bleken te weten van de moord toen ze de omgeving van de moordplek observeerden. Dit deden ze dagen vóór en op de dag van de moord. Op basis van die gronden zijn ze veroordeeld voor medeplichtigheid. Ze krijgen daarvoor 10 jaar cel. Wel zijn ze vrijgesproken van ’terreur zaaien’. De rechtbank acht dat de filmpjes die van een zwaargewonde Peter R. de Vries gemaakt en verspreid zijn, niet bedoeld waren om terreur te zaaien. De andere drie verdachten die dit werd verweten zijn daar ook van vrijgesproken.

Divainy K. (29) en Christopher W.(30), twee verdachten die de moord zouden hebben ondersteund, zijn helemaal vrijgesproken. Tegen hen was acht jaar en vier maanden en drie jaar cel geëist. Ook Ludgardo S. (35) is vrijgesproken van medeplichtigheid. Justitie heeft zijn rol niet kunnen bewijzen. Wel krijgt hij vier maanden cel voor drugszaken.

Wil je meer artikelen van de Nieuwsmakers lezen? Klik hier om al de artikelen terug te lezen en volg ons ook op Instagram!  

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...