El-Feth Moskee Tilburg zamelt geld in voor slachtoffers aardbeving Marokko

Marokko is vrijdagavond getroffen door een zware aardbeving. De beving vond plaats in de omgeving van Marrakesh rond 23.00 lokale tijd. De Marokkaanse autoriteiten meldden vanmiddag dat het dodental inmiddels al op 2497 ligt en dat het aantal gewonden op 2476 wordt geschat. In Nederland zijn verschillende inzamelingsacties gestart om de slachtoffers in Marokko hulp te bieden. De El-Feth Moskee in Tilburg is ook haar eigen actie gestart en haalde daarmee een flink bedrag op.

11-9-2023 – Noor Melse en Skip Flipse

Samen met stichting Challenge 4 Charity, een islamitische hulporganisatie, organiseerde de El-Feth Moskee gisteren een online benefiet. Via een livestream sprak de moskee haar gemeenschap toe om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. De moskee zamelt vaker geld in door middel van livestreams, bijvoorbeeld voor een nieuwe moskee. “Vandaag moeten we helaas geld inzamelen voor minder verheugende zaken. Onze broeders en zusters in Marokko hebben een aardbeving meegemaakt die daar jarenlang niet is gezien en die gigantische impact heeft. Wij moeten hen een hart onder de riem steken.”, werd tijdens de stream gezegd.

Tijdens de livestream, die 3,5 uur duurde, kwamen verschillende mensen van de moskee aan het woord. Na een uur stond de teller van de donaties al op bijna 9000 euro. Uiteindelijk is er 20.050 euro opgehaald voor de slachtoffers in Marokko. Het geld gaat naar de steden waarvan de moskee vindt dat ze het hardst zijn geraakt. Dat zijn Taroudant, Ouarzazate en Chichawa.

Door heel het land zijn de afgelopen dagen inzamelingsacties opgezet. Onder andere Marokkaanse stichtingen en gemeenschappen doen er alles aan om hun steentje bij te dragen. Verschillende goede doelen zamelen geld in. Het Rode Kruis heeft Giro6868 geopend, waarmee mensen in Marokko eerste hulp en ondersteuning krijgen. Gisteren werd daarmee al meer dan 600.000 euro opgehaald.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...