Nachtclub Smederij Tilburg: “Gelukkig hebben wij nooit geweldsincidenten gehad”

Publicatiedatum:

Bij een discotheek in Antwerpen is afgelopen zondag een Nederlandse man omgekomen bij een steekpartij. Een andere Nederlandse man is zwaargewond geraakt. Deze incidenten hebben al eerder plaatsgevonden in Antwerpen. Club Smederij in Tilburg merkt daarentegen weinig van gewelddadig gedrag van bezoekers.

Clubs vermelden steeds vaker hun huisregels bij binnenkomst aan de bezoekers om incidenten te voorkomen, waaronder Club Smederij in Tilburg. “Gelukkig hebben wij nooit geweldsincidenten gehad. We proberen zoveel mogelijk naar buiten te stralen dat we een positieve en veilige plek zijn voor iedereen. Dit doen we door elke bezoeker welkom te heten met een praatje over veiligheid en ongewenst gedrag”, vertelt de woordvoerder van de club.

 Er worden ook andere maatregelen genomen om geweldsincidenten te voorkomen. “Een professioneel security bedrijf zorgt in de clubs voor de handhaving van de bezoekers, mocht het uit de hand lopen. Deze beveiligers zorgen voor veiligheid en controle bij binnenkomst en op alle andere plekken binnen en buiten de club.” Het barpersoneel wordt ook altijd op de hoogte gehouden door de beveiligers over hoe ze moeten omgaan met ongewenste situaties. “Al onze medewerkers worden regelmatig gebriefd en gehoord in gezamenlijke personeelsbijeenkomsten.” Door deze maatregelen te nemen hoopt Club Smederij incidenten zoals die in Antwerpen te voorkomen.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...