Goede start voor wintersporters: ‘Het is een welkome verrassing’

Publicatiedatum:

Het sneeuwde deze week in veel wintersportgebieden. Hoewel er door te hoge temperaturen van de afgelopen maanden werd gevreesd voor geen sneeuw in de gebieden, dwarrelde het deze week dan toch eindelijk uit de hemel. Er lag in sommige gebieden al wel wat, maar nog lang niet genoeg.

Afgelopen week kleurden de wintersportgebieden langzaam nog witter en dat levert kriebels op bij fanatieke wintersporters. Doordat de temperatuur in september en zelfs oktober nog rond de 20 graden lag, was er langzaam vrees voor een slecht seizoen. Toch ligt in het gebied van het Oostenrijkse Serfaus, Fiss en Ladis – waar het wintersportseizoen op 8 december pas begint – al zo’n 40 centimeter sneeuw op de berg en 5 centimeter in het dal. Desondanks kleuren sommige stukken van het dal nog groen. “Voor iedereen die graag op wintersport gaat, is het een welkome verrassing dat het nu zo vroeg in het seizoen sneeuwt. Tegen alle verwachtingen in”, aldus Roel van Bekerom, weerman en hoofdredacteur van Wintersport.nl. Toch gaat skiën nu alleen nog maar in hooggelegen gebieden omdat alleen hier de pistes geprepareerd zijn.

Een goede start

Een goede start, als je het aan Roel van Bekerom vraagt. Wintersport.nl is een platform voor wintersporters met informatie over skigebieden, producten en het weer. “Het was afgelopen week koud genoeg dat ook laaggelegen stukken een winters karakter hebben gekregen. De pistes zijn daar nog niet super goed, maar het oogt wel compleet wit en winters en dat doet heel veel voor de beleving van wintersporters”, aldus Van Bekerom. Volgens hem moet november een koude maand worden.

Toekomst

Hoe het komende wintersportseizoen qua sneeuw er precies uit gaat zien, kan Van Bekerom nog niet zeggen. Het was lang te warm en de algehele temperatuur van de aarde blijft stijgen, maar dat is voor Van Bekerom niet de grootste zorg. “De temperatuur is niet de hoofdfactor van een goed of slecht seizoen. Vooral de windrichting heeft hier invloed op maar het voorspellen van de windrichting is lastig.” Volgens Van Bekerom is er voor de komende jaren nog geen paniek: “Nu hoeven we ons nog geen zorgen te maken. Voorlopig kunnen we nog op wintersport.”


+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...