Luchthaven gijzeling Hamburg eindelijk voorbij

Publicatiedatum:

De gijzeling, die het vliegverkeer van en naar het Duitse Hamburg sinds zaterdagavond verstoorde, kwam zondagmiddag ten einde. Een gewapende man die zijn 4-jarige dochter vasthield op het vliegveld heeft zich overgegeven. Het meisje leek ongedeerd.

Vanaf het begin nam de politie aan dat er sprake was van een voogdijgeschil en begon met de man te onderhandelen. Volgens de woordvoerder van de Duitse politie heeft de echtgenote van de man eerder bij de politie aangifte gedaan van een mogelijke kindontvoering. Volgens Duitse media verbleef het kind op zaterdag bij de moeder in Stade, een stad in de deelstaat Nedersaksen. Inmiddels heeft de echtgenote aangifte gedaan bij de autoriteiten.

Volgens de politie is het aannemelijk dat de vader het kind met dwang heeft meegenomen, voordat hij zaterdag zijn reis naar Hamburg maakte en kort na 20.00 uur het luchthaventerrein opreed. Volgens Bild zou hij herhaaldelijk in de lucht hebben geschoten en brandende flessen uit de auto hebben gegooid.

Er zijn daarbij, voor zover bekend, geen gewonden gevallen. De man eiste volgens Duitse media, een vlucht naar Turkije voor hem en zijn dochter.

Geannuleerde vluchten
Het vliegtuig waaronder de man zijn auto had geparkeerd, werd ontruimd. Vanaf zaterdagavond was er geen luchtverkeer meer en de luchthaven werd compleet geëvacueerd. Passagiers werden verzocht om niet naar het vliegveld te komen.

Het vliegveld had eerder aangekondigd dat er voor zondag 286 vluchten gepland waren, met ongeveer 34.500 passagiers. Op zaterdag waren ze genoodzaakt om vluchten te annuleren en vliegtuigen om te leiden naar andere luchthavens vanwege de gijzeling. Volgens de luchthaven had dit gevolgen voor 27 vluchten met ongeveer 3200 passagiers. 

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...