Luchthaven gijzeling Hamburg eindelijk voorbij

De gijzeling, die het vliegverkeer van en naar het Duitse Hamburg sinds zaterdagavond verstoorde, kwam zondagmiddag ten einde. Een gewapende man die zijn 4-jarige dochter vasthield op het vliegveld heeft zich overgegeven. Het meisje leek ongedeerd.

Vanaf het begin nam de politie aan dat er sprake was van een voogdijgeschil en begon met de man te onderhandelen. Volgens de woordvoerder van de Duitse politie heeft de echtgenote van de man eerder bij de politie aangifte gedaan van een mogelijke kindontvoering. Volgens Duitse media verbleef het kind op zaterdag bij de moeder in Stade, een stad in de deelstaat Nedersaksen. Inmiddels heeft de echtgenote aangifte gedaan bij de autoriteiten.

Volgens de politie is het aannemelijk dat de vader het kind met dwang heeft meegenomen, voordat hij zaterdag zijn reis naar Hamburg maakte en kort na 20.00 uur het luchthaventerrein opreed. Volgens Bild zou hij herhaaldelijk in de lucht hebben geschoten en brandende flessen uit de auto hebben gegooid.

Er zijn daarbij, voor zover bekend, geen gewonden gevallen. De man eiste volgens Duitse media, een vlucht naar Turkije voor hem en zijn dochter.

Geannuleerde vluchten
Het vliegtuig waaronder de man zijn auto had geparkeerd, werd ontruimd. Vanaf zaterdagavond was er geen luchtverkeer meer en de luchthaven werd compleet geëvacueerd. Passagiers werden verzocht om niet naar het vliegveld te komen.

Het vliegveld had eerder aangekondigd dat er voor zondag 286 vluchten gepland waren, met ongeveer 34.500 passagiers. Op zaterdag waren ze genoodzaakt om vluchten te annuleren en vliegtuigen om te leiden naar andere luchthavens vanwege de gijzeling. Volgens de luchthaven had dit gevolgen voor 27 vluchten met ongeveer 3200 passagiers. 

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...