Nieuwe generatie iPhones duurzamer

Publicatiedatum:

Alle telefoonmerken krijgen weer dezelfde oplader. Apple heeft gisteravond bekendgemaakt dat de nieuwe iPhone 15 een USB-C-ingang krijgt. Buiten Apple hadden alle telefoonmerken deze oplaadingang tot nu. Iedereen kan dadelijk weer met dezelfde kabel verschillende apparaten opladen

Het is alweer 11 jaar geleden dat Apple het publiek kennis liet maken met de ‘Lightning poort’, die is verwerkt in iPhones, iPads, Airpods en nog veel meer Apple producten. Daar is nu een eind aangekomen door de nieuwe wetgeving die het Europees Parlement heeft ingevoerd. Ze willen dat alle telefoonmerken dezelfde opladers hebben om verspilling te voorkomen. “De nieuwe verplichtingen zullen ervoor zorgen dat opladers vaker opnieuw worden gebruikt”, volgens het persbericht van het Europees Parlement.  

Duurzame telefoonhoesjes

Telefoonhoesjes van leer zijn ook niet meer te verkrijgen voor de nieuwe iPhone. De nieuwe hoesjes van de telefoon zijn gemaakt van fijn gevlochten stof, genaamd FineWoven Case. Deze stof bevat geen dierlijk materiaal, wat beter is voor het milieu en zorgt voor de vermindering van dierenleed. De standaard siliconen hoesjes zijn ook weer te verkrijgen voor deze nieuwe Apple iPhone. Silicoon is veel duurzamer dan plastic en zal dus ook veel langer meegaan. Apple gaat met de nieuwe updates een nieuwe generatie in voor alle gebruikers.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:19:45

EyWeekly 12 april 2024

Het aantal daklozen in Tilburg neemt toe 

In 2023 waren er meer daklozen dan het jaar...

Binnenkort geen vlieg- en vleesreclames meer in Tilburg

Het initiatiefvoorstel om een verbod op fossiele brandstoffen- en...

Ongehoord Interview: de problemen bij Boeing

Het blijft rommelen bij vliegtuigenmaker Boeing. Een toestel verloor...