Brand gesticht in gevangenis Vught


In de gevangenis in Vught is er afgelopen zondag op 30 september een brand gesticht. Het ging om een brandend matras. De gevangene die in de cel zat is meteen naar het ziekenhuis gebracht voor controle en is nu weer terug in De PI Vught.

De brand was snel geblust door het personeel van de PI . De brandweer kwam voor een extra controle ter plaatse. De PI Vught beschikt over een professionele en getrainde BHV-groep die eigen materieel voor handen heeft, dat verder gaat dan een brandblusser. De brandweer bepaalt uiteindelijk of de plek weer veilig is. Zij komen altijd langs voor de nacontrole”, aldus Christa Lemmen, woordvoerder PI.

Een week voor het incident was er ook al een brandgesticht in de gevangenis in Vught. Er vielen hierbij geen slachtoffers. Branden binnen de gevangenis komen vaker voor, zo vertelt woordvoerder van de IP. ‘’Soms worden er maanden geen branden gesticht en soms meerdere achter elkaar”. ‘’De brandjes die het meeste voorkomen, ontstaan doordat een gedetineerde inventaris in brand steekt. Bijna altijd gebeurt dat door gedetineerden die op de afdelingen van Penitentiair Psychiatrisch Centrum verblijven, die ernstige psychische problemen en psychiatrische stoornissen. Als we merken dat het doelbewust gebeurt en niet voorkomt uit een stoornis, doen we aangifte van brandstichting.

De PI Vught legt prioriteit op brandveiligheid en brandpreventie binnen de gevangenis. “De PI beschikt over brandmeldinstallaties, sprinklers en vluchtwegaanduidingen. Ook vinden er geregeld oefeningen, gebouw controles en cel-inspecties plaats en is de vaste inventaris vuur vertragend.


 

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55