Fouad L. blijft nog altijd vast zitten

De rechtbank van Rotterdam heeft besloten dat Fouad L. nog altijd niet op vrije voeten komt. Woensdagochtend werd L. voorgeleidt aan de rechter-commissaris die besloot dat de voorlopige hechtenis van L. met 14 dagen wordt verlengd.

Laatste update 04-09-23 12:35

L. wordt verdacht van de incidenten in Rotterdam op 28 september. In onder andere een woning aan het Heiman Dullaertplein werd geschoten, hierbij kwam een vrouw van 39 en haar 14-jarige dochter om het leven. In het huis daar naast – het huis van de verdachte – werd brandgesticht. In het Erasmus MC waren vergelijkbare incidenten, ook hier werd brandgesticht en werd geschoten. Daarbij kwam een 43-jarige docent om het leven. Vanochtend werd Fouad L. voorgeleidt aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam. Zij besloot dus om Fouad L. langer vast te houden.

Een voorgeleiding

Bij een voorgeleiding beslist een rechter-commissaris of de bewaring van een verdachte wordt toegewezen of afgewezen. Kortgezegd of een verdachte vast blijft zitten of, onder voorwaarden, op vrije voeten mag zijn. Één van die voorwaarden kan bijvoorbeeld zijn dat een verdachte zijn paspoort moet inleveren. In de beslissing weegt de rechter-commissaris onder andere af hoe groot het gevaar is van vluchten, herhaling van het strafbare feit of de angst dat een verdachte sporen wist. Tijdens het vast houden van een verdachte, gaat het politieonderzoek op de achtergrond door.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...