Fouad L. blijft nog altijd vast zitten

Publicatiedatum:

De rechtbank van Rotterdam heeft besloten dat Fouad L. nog altijd niet op vrije voeten komt. Woensdagochtend werd L. voorgeleidt aan de rechter-commissaris die besloot dat de voorlopige hechtenis van L. met 14 dagen wordt verlengd.

Laatste update 04-09-23 12:35

L. wordt verdacht van de incidenten in Rotterdam op 28 september. In onder andere een woning aan het Heiman Dullaertplein werd geschoten, hierbij kwam een vrouw van 39 en haar 14-jarige dochter om het leven. In het huis daar naast – het huis van de verdachte – werd brandgesticht. In het Erasmus MC waren vergelijkbare incidenten, ook hier werd brandgesticht en werd geschoten. Daarbij kwam een 43-jarige docent om het leven. Vanochtend werd Fouad L. voorgeleidt aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam. Zij besloot dus om Fouad L. langer vast te houden.

Een voorgeleiding

Bij een voorgeleiding beslist een rechter-commissaris of de bewaring van een verdachte wordt toegewezen of afgewezen. Kortgezegd of een verdachte vast blijft zitten of, onder voorwaarden, op vrije voeten mag zijn. Één van die voorwaarden kan bijvoorbeeld zijn dat een verdachte zijn paspoort moet inleveren. In de beslissing weegt de rechter-commissaris onder andere af hoe groot het gevaar is van vluchten, herhaling van het strafbare feit of de angst dat een verdachte sporen wist. Tijdens het vast houden van een verdachte, gaat het politieonderzoek op de achtergrond door.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...