Integratie begeleiding voor buitenlandse au pairs is zeer belangrijk

Publicatiedatum:

Nederlandse gezinnen schakelen steeds vaker de hulp in van buitenlandse au pairs om voor hun kinderen te zorgen, meldt NOS. De hulp voor het gezin is even belangrijk als de integratie van de au pair. Zonder kennis van de Nederlandse taal en cultuur is het lastig communiceren tussen de au pair en het gezin.

Jasmijn Kok van au-pairbureau Nina Care vertelt hoe zij omgaan met de integratie van au pairs. “We sturen mails en nemen interviews af om te zorgen dat de au pairs een goed beeld hebben van het land waar ze naartoe gaan.” De begeleiding die de organisatie moet geven is voor en na het intrekken in het gezin wettelijk verplicht. “We houden maandelijks of vaker contact met de au pair.”

Nina Care organiseert verschillende activiteiten om de integratie te bevorderen. “We doen een grote welkomsttraining waar au pairs elkaar ontmoeten. We bieden een welkomstpakket aan en persoonlijke begeleiding om de au pairs een fijn welkom te geven. Er zijn ook online video’s, taalcursussen, trainingen en real life events.” De real life events worden georganiseerd en bekostigd door Nina Care. Zo is er in het najaar van 2023 een horrorfilm-avond georganiseerd en een proeverij van Bossche Bollen in Den Bosch. Met deze evenementen worden ook de sociale contacten verbeterd en zal Nederland voor de au pairs sneller als een tweede thuis voelen.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...