Andrew Tate en zijn broer opnieuw achter tralies na beschuldigingen seksueel misbruik in VK 

Oud kickbokser en huidig Influencer Andrew Tate is maandagavond, samen met zijn broer Tristan, opnieuw opgepakt in Roemenië. Dit na een Brits onderzoek wegens seksueel misbruik in het Verenigd Koninkrijk, dat zou hebben plaatsgevonden tussen 2012 en 2015. De broers ontkennen de beschuldigingen. Ondanks de ontkenning kijken de Roemeense autoriteiten nu naar hun mogelijke uitlevering aan het VK. De rechtbank in Boekarest zal vandaag een doorslaggevende beslissing maken over het Britse arrestatiebevel. 

De woordvoerder reageert; “Ze zijn erg teleurgesteld, zo’n ernstige beschuldigingen worden opgerakeld zonder substantieel nieuw bewijs.” Ook vertelt de woordvoerder dat ze er alles aan zullen doen om de beschuldigingen te betwisten. Andrew en Tristan hebben vertrouwen in een eerlijk en onpartijdig proces, ondanks de verontrustende omstandigheden. 

De broers werden eerder samen vastgehouden in een Roemeense cel, eind 2022 werden ze beschuldigd van mensenhandel, verkrachting en georganiseerde misdaad. Na drie maanden cel volgde een periode van zeven maanden huisarrest met strikte voorwaarden, waaronder een verbod om het land te verlaten. De aanklachten betreffen het vormen van een criminele bende om vrouwen seksueel uit te buiten. Zowel Andrew als zijn broer hebben destijds ook deze beschuldigingen ontkend.  

Uitgelichte foto: EPA/Robert Ghement

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...