Drie maanden cel voor Spaans-Marokkaanse zakkenroller

Publicatiedatum:

Breda – de man die op 1 juli een telefoon en horloge in het centrum van Breda heeft gestolen, krijgt drie maanden gevangenisstraf. Ontkenningen van de verdachte hielpen niet en hij moet honderd euro betalen voor het gestolen horloge.

Via een Marokkaanse tolk wordt verteld hoe de diefstal op camerabeelden te zien is. De aangeklaagde is herkenbaar in beeld terwijl hij een dronken man de trap af begeleidt. Een arm gaat om het slachtoffer heen, zo ook een hand om de pols. Even later is het horloge van de man verdwenen. Tijdens een fouillering van de politie is er niets meer van het gestolen goed te vinden, waarschijnlijk omdat het horloge kort daarvoor over is gegeven aan een persoon op een scooter. Wel werd er bij de verdachte een zakmes en cannabis aangetroffen, deze zijn onttrokken aan het verkeer en worden vernietigd.

Daarbij komt de heling van een gestolen telefoon. In eerste instantie zou hij behoren tot een collega genaamd Mike, maar gezien het feit dat de verdachte in Spanje woont en werkt, wordt dit afgewezen door de rechter. Er is aangifte gedaan van diefstal.

De officier van Justitie eist vijf maanden voor de twee bewezen feiten. Ook is er een schadevergoeding voor het horloge geëist van honderd euro. De uitspraak week hier niet veel vanaf: een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en het uitbetalen van het gevraagde bedrag.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...