‘Ik doe niks liever dan dit werk’

Publicatiedatum:

Hij gaat met plezier naar zijn werk en hij praat met vol enthousiasme over zijn baan bij de Bossche Omroep. We hebben het over Han van Bodegom, redacteur bij de Bossche omroep. Hoe is de Bossche omroep ontstaan? En hoe ziet het leven van Han eruit? Geïnteresseerd? Lees dan snel verder.

De Bossche Omroep is 65 jaar oud en elke maandagochtend ligt er een deadline. De krant wordt vervolgens dinsdag alweer bezorgd. De Bossche Omroep wordt nu gemaakt door een team bestaande uit vier man, waarvan Han een grote rol speelt. Dit team werkt samen in ’s-Hertogenbosch, Reitscheweg 37. De redactie zit in een kantoor, ongeveer in een kamer van 49 vierkante meter. Ik werd vriendelijk ontvangen door alle collega’s van Han en ze vroegen meteen of ik iets te drinken wilde. Dit was al een goede start van een goed interview.

Laten we bij het begin beginnen….

Laten we beginnen bij de studie die hij heeft gedaan en heeft afgerond. Dit is namelijk de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg, toentertijd nog gevestigd aan Prof. Gimbrèrelaan 16. Hij werkt nu twee jaar voor Talvi Mediacentrum als redacteur voor de Bossche Omroep, maar tussen zijn studie en werken voor Talvi Mediacentrum door heeft hij ook meerdere banen gehad. Han heeft altijd gewerkt als freelancer: ‘Bij Talvi is dan ook echt mijn allereerste contract en werk ik voor het allereerst voor een baas’. Zijn vriendin Kim van Hout werkt ook in de journalistiek en schrijft onder andere voor het BD. Vaak werken ze samen aan de keukentafel thuis, in Boxtel.

Wat is precies jou rol bij de Bossche Omroep? ‘Ik stel de krant samen, houdt de website bij, overleg met de correspondenten en ga zo maar door’. Hoe ziet dan jou doordeweekse dag eruit? ’Altijd begin ik de dag met het bijwerken van de website. Daarna ga ik met de rest van de taken aan de slag, zoals mailtjes beantwoorden, overleggen met correspondenten en de krant samen stellen. Hierbij komen natuurlijk ook wel wat andere taken bij, maar die verschillen nog wel is’.

Han werkt elke week zo’n 40 uur en kan gelukkig zijn tijden ook zelf bepalen: ‘Dat is een van de voordelen van mijn werk. Meestal ontvang ik in de weekenden veel stukken tekst en moet ik juist in het weekend meer werken, waardoor ik doordeweeks wat meer vrije tijd heb’. De tijd die hij doordeweeks over heeft kan hij spenderen aan zijn kinderen.

Over de toekomst van de krant had Van Bodegom ook wat te zeggen. Hij verwacht niet dat de krant zomaar verdwijnt, maar hij ziet wel dat er een grote opkomst is van de website en dat daar zeker meer aandacht voor mag komen. Hoe ziet u uw toekomst in de journalistiek? ‘Ik doe niks liever dan dit werk’. In ieder geval hoeven we niet bang te zijn dat Han vertrekt, want hij ziet zichzelf hier de komende tijd nog gewoon werken.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...