Duurzame jacquets op Prinsjesdag

Wie denkt dat alle ministers, ambassadeurs en andere prominente politici standaard een jacquet in hun kast hebben, heeft het mis. Een groot deel van hen huurt het namelijk bij Marieke Greve van ‘Huijer Evening Dress’ in Den Haag, onder wie ook demissionair premier Rutte.

De meesten dragen het hooguit een of twee keer per jaar, bijvoorbeeld tijdens Prinsjesdag. Erg milieubewust klinkt dit niet. De verhuur service van Marieke biedt daarom voor de meeste uitkomst.

De gelegenheidskleding wordt niet alleen verhuurd, maar ook tijdelijk op maat gemaakt. De ingekorte broek of jas wordt met de hand vastgenaaid waarna het wordt ingeperst. Wanneer de klant het jacquet weer terugbrengt, wordt de zoom eruit gehaald. Vervolgens wordt het naar de stomerij gebracht en is het pak weer als nieuw; klaar voor de volgende huurder. 

‘We doen het al 75 jaar op deze manier, het is voor ons de meest efficiënte manier van werken en toevallig ook een duurzame bijkomstigheid’, vertelt Marieke. ‘Wij hechten veel waarde aan goeie kwaliteit en werken daarom samen met zeer gerenommeerde fabrikanten. Hierdoor gaat onze kleding langer mee en kan het vaker verhuurd worden. Gemiddeld gaat een verhuur jacquet ongeveer een jaar mee en daarna wordt het met korting te koop aangeboden.’

Bewust of onbewust, de meeste ministers die hun jacquet huren, dragen dus zo toch nog hun steentje bij aan een duurzaam klimaat, al is het maar op modieus gebied.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...