Extinction Rebellion: A12-blokkade duurt minimaal tot Prinsjesdag

Publicatiedatum:

Honderden klimaatactivisten voegen vandaag daad bij het woord en blokkeren voor de derde dag op rij op de A12. De activisten hopen met Prinsjesdag nieuwe plannen te zien, betreft de fossiele subsidies. Tot die tijd bevestigt de groep te blijven zitten op de snelweg.

Ondanks dat de groep activisten op de snelweg steeds minder wordt, zijn ze vastberaden te blijven zitten: “Ik verwacht niet dat de fossiele subsidies vandaag afgeschaft gaan worden, helaas”, vertelt Janienke, woordvoerster van Extinction Rebellion. Toch is het niet helemaal uitzichtloos. “Rob Jetten heeft ons laten weten dat hij op Prinsjesdag een overzicht gaat presenteren om de fossiele subsidies af te bouwen”, aldus Janienke. “Tot die tijd komen wij elke dag terug”.

Beide richtingen afgesloten

Vanwege de blokkades is de snelweg momenteel in beide richtingen afgesloten. Binnen enkele minuten na de start van de demonstraties heeft de burgemeester, net als voorgaande dagen, toestemming gegeven om de snelweg vrij te maken voor verkeer. Hierbij worden ook vandaag de waterkanonnen ingezet.

Alhoewel dat de snelweg zaterdag rond zeven uur ’s avonds weer vrij was voor verkeer, was dat gister al een stuk sneller: om drie uur ’s middags kon het verkeer de A12 weer betreden.

Groep activisten verminderd

Hoe lang het duurt voordat de snelweg vandaag vrij is, is nog onbekend en hangt af van de honderden demonstranten die de weg momenteel blokkeren. Wel is het aantal activisten op de snelweg al aanzienlijk verminderd in vergelijking met voorgaande dagen. Want hoewel het er zaterdag nog duizenden waren, liep dat aantal gister al af naar enkele honderden.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...