Greenpeace en Extinction Rebellion-demonstranten blokkeren hoofdgebouw Rabobank

Honderden betogers van Greenpeace en Extinction Rebellion komen samen bij het hoofdgebouw van de Rabobank aan de Van Croeselaan in Utrecht om te protesteren tegen de bank. Enkelen klimmen op de palen van het complex en wapperen met Greenpeace-vlaggen.

Extinction Rebellion en Greenpeace protesteren tegen de Rabobank, omdat ze vinden dat de bank een vernietigend investeringsbeleid heeft. De demonstranten willen dat de Rabobank stopt met het financieel investeren in megastallen, kunstmest, landbouwgif en de veevoederindustrie.

Aanleiding protest

Volgens de actievoerders heeft het investeringsbeleid een slechte invloed op het klimaat en wordt natuur ermee verwoest. Ze vinden daarnaast dat mensenrechten worden geschonden door het beleid. De actievoerders vinden ook dat de handelswijze van de Rabobank  een grote rol speelt bij dierenmishandeling. Greenpeace en Extinction Rebellion stellen de bank verantwoordelijk voor de gevolgen van de genoemde punten.

Blokkade Rabobank

De demonstranten verspreiden zich buiten het Rabobank-gebouw. Enkele staan voor het gebouw en blokkeren de hoofdingang. Anderen staan voor de personeelsingang van de Rabobank. Wanneer medewerkers naar binnen proberen te gaan via die entree, worden ze door sommige betogers tegen gehouden. Een groot deel van het personeel kan vanwege die blokkade niet werken.

Politieagenten en boa’s zijn aanwezig bij de demonstratie. Het protest verloopt tot op heden rustig. Er zijn tot nu toe geen betogers opgepakt.

 

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...