Recreatiebad Stappegoor tot eind december dicht vanwege verduurzaming

Recreatiebad Stappegoor in Tilburg sluit een aantal maanden de deuren. Het zwembad gaat vanaf oktober verder verduurzamen. Er worden verschillende isolatiemaatregelen getroffen en de dakbedekking wordt vervangen.  

Vanwege de werkzaamheden is het recreatiebad vanaf 2 oktober t/m eind december dicht. Alle zwemlessen en activiteiten gaan tijdens de onderhoudsperiode gewoon door. Het Robbenbad is alleen in de herfstvakantie gesloten.

Er worden voornamelijk isolatiemaatregelen getroffen: de isolering van inpandige installaties om warmteverlies door leidingwerk te voorkomen, het vervangen van de beglazing en de isolering van de borstweringen en kierdichtingen in de gevel.
De dakbedekking wordt vervangen, omdat deze geen lange restlevensduur heeft. Daarnaast worden er nieuwe duurzame installaties op het dak geplaatst. Verder krijgt het Robbenbad ledverlichting.

Verduurzamen

De gemeente Tilburg wil in 2045 klimaatneutraal en klimaatbestendig zijn. “Concreet zetten we in op de vermindering van het gas en elektra verbruik”, laat Rosanneke van Daele-Noomen, gemeentewoordvoerder, weten. Dit geldt ook voor de gemeentelijke gebouwen zoals Recreatiebad Stappegoor.

De gemeente Tilburg is al een aantal jaar bezig met de verduurzaming van Recreatiebad Stappegoor. Zo heeft het zwembad al 789 zonnepanelen. Hiermee wordt 190.000kwh opgehaald. Deze energie wordt onder andere gebruikt voor de verlichting. Daarnaast maakt het zwembad ook al gebruik van warmteterugwinning uit de ventilatie.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55