Al tientallen aanmeldingen voor nieuwe Nachtburgemeester

Publicatiedatum:

Het nachtelijke Tilburg op de kaart zetten. Dat is het hoofddoel als je de Nachtburgemeester bent van Tilburg. De aanmeldingen voor de zoektocht naar de tiende Nachtburgemeester zijn geopend. Momenteel zijn er al tientallen aanmeldingen binnen gekomen. Je aanmelden kan nog tot 8 december. Huidig Nachtburgemeester Tim Frenken: “Het is een eervolle functie. Je krijgt er heel veel positiviteit en energie van je omgeving in de stad voor terug.”

Wat ga je doen als Nachtburgemeester?

De Nachtburgemeester is eigenlijk geen officiële functie, maar iemand die zich vrijwillig inzet om het nachtleven van Tilburg meer bekendheid te geven. Deze persoon doet dit door de focus te leggen op nachtelijke activiteiten zoals uitgaan, evenementen, theater, film, taal, dans en muziek. De Nachtburgemeester heeft de vrijheid om zelf te bepalen hoe hij of zij deze rol invult gedurende een termijn van twee jaar. Wel is het van belang dat je de titel naar eer en geweten in volle overtuiging uitvoert. Ook moet je een bijdrage kunnen leveren aan het nachtelijke milieu. Daarnaast is het de bedoeling dat je jezelf beschikbaar stelt als spokesperson bij nachtelijke kwesties. En als laatste heb je de plicht om na je ambt nieuwe verkiezingen te organiseren om zo weer het stokje door te geven als Nachtburgemeester van Tilburg.

Huidig Nachtburgemeester Tim Frenken, is de jongste Nachtburgemeester die Tilburg heeft gekend. Eén van de dingen die hij heeft gedaan in zijn functie en hem is bijgebleven als Nachtburgemeester is dat hij geprobeerd heeft een stemadvies te schrijven. “Ik heb toen alle partijprogramma’s gelezen van de Gemeenteraadsverkiezingen en daaruit geëxtraheerd wat de keuzes van de partijen betekenen voor het nachtleven van Tilburg. En zo heb ik geprobeerd om jongeren een duidelijker beeld te geven van wat hun stem nou gaat betekenen voor het uitgaansleven. Alle stellingen heb ik toen als een soort stellingwijzer gepubliceerd op de nachtburgerpagina en in een groot advies wat ze toen konden bezoeken. Deze is toen meer dan 500 keer geraadpleegd. Dus als ik kan bereiken dat ik meer dan 500 mensen meer heb kunnen laten nadenken over hun stem, dan vind ik dat een heel mooi resultaat.

Ook is één van de mooiste dingen die ik heb neergezet de verbroedering en saamhorigheid tijdens de Corona pandemie en daarbij de protesten met ‘Unmute Us’. Samen met een groep ondernemers, horeca eigenaren en festivalorganisatoren hebben wij dit georganiseerd. Dit was de eerste keer dat die mensen aan tafel zaten. Zij zaten deze keer niet samen als concurrenten, maar met een gezamenlijk doel.”

Aanmelden

Tim Frenken gaat het stokje overgeven aan een nieuwe kandidaat. “Als je leuke ideeën hebt, als je gedreven bent om mensen bij elkaar te brengen, of mensen inzichten te geven en het kan aanwakkeren om het beste in anderen én de nacht naar boven te halen; dan denk ik dat dit al een hele leuke functie kan zijn”, aldus Tim.

Van 11 december t/m 18 december is de stemronde van de publieksstemmen. En op 21 december zal de uitslagenavond zijn in de Kraakkelder van de Nieuwe vorst. Dán weten we eindelijk wie de nieuwe Nachtburgemeester van Tilburg is.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...