Herman van der Zandt neemt het stokje over van Philip Freriks

Herman van der Zandt wordt vanaf 2025 de presentator van De slimste mens. De KRO-NCRV maakte dit nieuws maandagochtend bekend. De huidige presentator Philip Freriks presenteert nog drie seizoenen van de show voordat Herman het overneemt.

Het weekend na de laatste aflevering van het zomerseizoen 2023 van De slimste mens maakte Freriks bekend dat hij er na het winterseizoen van 2024/2025 mee stopt. ”Volgend jaar word ik tachtig en aan het einde van dat jaar maken we de vijfentwintigste serie van De slimste mens. Een mooi moment om te stoppen. De opnames zijn aan het einde van 2024, de uitzendingen tot januari 2025. Dan ben ik voor het laatst te zien,” vertelt Freriks tegen het AD.

Freriks had dit besluit al genomen voor het begin van de zomerserie. In gesprek met de producent over zijn vertrek noemde hij Herman van der Zandt als goede opvolger. 

De meningen over de nieuwe opvolger zijn verdeeld. Sommige mensen betreuren het en zullen Philip na al die jaren bij De slimste mens missen. ”Ik snap dat hij stopt, maar wel heel jammer,’’ zegt @carola.vos.rijnsburger op Instagram. Ook veel mensen waren enthousiast over het nieuws en vonden dat het programma toe was aan vernieuwing. ”Herman is een geweldige presentator en al vaak te zien! Maak ruimte voor nieuwe talentvolle mensen!’’ Schrijft @jos1tak op X, voorheen Twitter.

Lees hier het interview met Philip Freriks over zijn besluit: https://www.ad.nl/show/philip-freriks-wees-herman-van-der-zandt-aan-als-opvolger-bij-de-slimste-mens-het-moet-niet-genant-worden~a50e24db/

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:24:55

Jongeren in Kenia protesteren op straat tegen nieuwe belastingregels

In Kenia gaan jongeren massaal de straat op om...

Japan wil prijzen verhogen voor toeristen om overlast tegen te gaan

De klachten over drukte en ongepast gedrag nemen toe...