Open Monumentendag op spectaculaire wijze afgetrapt

Publicatiedatum:

Vrijdagavond vond in de binnenstad van Zwolle de landelijke opening van de 37e editie van de Open Monumentendag plaats. Met onder andere freestyle voetballers, zangkoren en vuurspuwers werd het publiek vermaakt. De editie van dit jaar heeft als thema ‘Levend erfgoed’.

Open Monumentendag vindt ieder jaar plaats in het tweede weekend van september. Tijdens dit weekend openen duizenden monumenten door heel Nederland hun deuren voor het publiek. In deze monumenten organiseren vrijwilligers activiteiten voor jong en oud, zoals fietstochten door natuurparken of koekjes bakken in een molen. Deze editie staat in het teken van levend erfgoed, zoals ambachten, tradities en gebruiken die toebehoren aan ons immaterieel erfgoed. 

Op het Grote Kerkplein in Zwolle kwam dit immaterieel erfgoed tot leven met een breed scala aan verschillende acts. Jonge artiesten rapten over het belang van tradities, verhalenvertellers vertelden verhalen over de geschiedenis van Zwolle en er traden vuurspuwers en freestyle voetballers op. De opening werd feestelijk afgesloten met een eindlied dat werd gezongen door een koor dat verspreid stond tussen de mensenmassa, wat voor een echt verrassingseffect zorgde bij het publiek. 

De locatie Zwolle werd gekozen, omdat de stad samen met acht andere steden 800 jaar Hanze-gedachtegoed viert. Peter Snijders, de burgemeester van Zwolle: “Wij zijn trots dat Zwolle met haar vele erfgoed dit jaar gastgemeente is van de landelijke start van het grootste gratis culturele evenement dat we in Nederland kennen.’’

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...