FunX besteedt extra aandacht aan aardbeving in Marokko

Radiozender FunX paste afgelopen weekend de programmering en playlist aan naar aanleiding van de aardbeving in Marokko. Zondag was er een Marokko-special te horen tussen 16:00 uur en 19:00 uur, gepresenteerd door radio-DJ Youssef Koukouh. Tijdens de uitzending belde Koukouh met mensen in Marokko en konden luisteraars hun gevoelens kwijt.

FunX besloot de normale programmering weg te gooien en ‘gevoelige tracks’ uit de playlist te halen. Dit zijn liedjes die direct of indirect refereren aan een aardbeving of rampen. Eindredacteur van de radioshows in het weekend, Jeansen Djaoen, vertelt dat de berichten over de aardbeving hard aankomen bij de luisteraars van FunX: “FunX heeft een multiculturele achterban en veel van onze luisteraars hebben een Marokkaanse achtergrond. Die hebben vrienden of familie daar zitten, voor hen komt deze aardbeving heel dichtbij.” 

De programmering werd omgezet naar een programmering waar veel updates te horen waren over de situatie in Marokko en waar luisteraars met FunX en elkaar in gesprek konden. “Onze luisteraars luisteren naar ons om updates te horen over de situatie daar. Maar we willen vooral een plek zijn waar onze luisteraars hun gevoelens en emoties kwijt kunnen.” Aldus Djaoen. 

Er kwamen veel verschillende mensen aan het woord in de uitzending, van artiesten tot mensen die de aardbeving hebben meegemaakt. “We hebben voice-memo’s gekregen van DYSTINCT en Mula B. We hebben gebeld met iemand die op vakantie was in Marrakesh en de aardbeving meemaakte. En we hebben gebeld met Ouassima Tajmout, die ook bij FunX werkt, en een eigen inzamelingsactie heeft gestart.” aldus Koukouh. Eindredacteur Djaoen is tevreden met wat hij en zijn team neerzette bij FunX afgelopen weekend. “We hebben met zijn allen heel snel kunnen schakelen. Achteraf wil je altijd meer doen, maar ik ben heel blij met wat we hebben neergezet.”

FunX ging maandag terug naar de normale programmering, maar blijft wel aandacht besteden aan de situatie in Marokko. “We blijven zo lang als nodig updates geven over de situatie. Ook zullen we op de playlist blijven letten.” Aldus Djaoen.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:24:55

Jongeren in Kenia protesteren op straat tegen nieuwe belastingregels

In Kenia gaan jongeren massaal de straat op om...

Japan wil prijzen verhogen voor toeristen om overlast tegen te gaan

De klachten over drukte en ongepast gedrag nemen toe...