Theater aan de Parade biedt kans om in de achtergrond van musicals te duiken: ‘Wij willen het publiek prikkelen’

Afbeelding van Christos Giakkas via Pixabay

Theater aan de Parade in Den Bosch biedt dit seizoen een unieke kans aan haar theaterliefhebbers om de wereld van musicals verder te ontdekken met de musicalserie: ‘meer dan een avondje uit.’ De serie stelt het publiek in staat om met de musicalprogrammeur dieper in de achtergrond van drie musicals te duiken.

De serie gaat van start in februari met de musical ‘De Hospita’, een voorstelling vol emotie en humor, geschreven voor actrice Simone Kleinsma. Daarna gaat het publiek op een muzikale reis naar Griekenland voor ‘Mamma Mia’. Vervolgens wordt de serie afgesloten met ‘Boni de musical’. Bij de musicalserie neemt juist Niels van Doormalen, de musicalprogrammeur, je mee in de wereld van de glitter en glamour van musicals.

‘’Maar hoe is de Nederlandse musical ontwikkeld door de jaren heen? En hoe verschillen die ontwikkelingen zich dan van musical die op Broadway staan? Wat waren de drijfveren om deze musical te maken?’’ Het zijn allemaal vragen die worden beantwoord tijdens de musicalserie. 

‘’Wij willen het publiek prikkelen om anders te kijken naar de musical’’, zegt Evelien Hollanders van het Theater aan de Parade. Het theater streeft ernaar om de kijkers meer te kunnen leren over de diversiteit en wereld van musical. 

Het Bossche theater had eerder succes met de toneelkijkserie, waar liefhebbers met één ticket vijf toneelstukken konden bezoeken. Voorafgaand of na afloop van de toneelvoorstellingen was er de mogelijkheid om met Sander Janssens, theaterrecensent, in gesprek te gaan. 

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:24:55

Jongeren in Kenia protesteren op straat tegen nieuwe belastingregels

In Kenia gaan jongeren massaal de straat op om...

Japan wil prijzen verhogen voor toeristen om overlast tegen te gaan

De klachten over drukte en ongepast gedrag nemen toe...