Twee Nederlandse programma’s genomineerd voor de Rose d’Or 

Vanavond wordt de Rose d’Or uitgereikt. Dit zijn een van de belangrijkste Europese televisieprijzen. Voor de prijs zijn er twee Nederlandse programma’s genomineerd. Het gaat om de serie ‘de nieuwe Vermeer’ van omroep MAX en de film ‘het zit in mijn hart’ van Saskia Boddeke. 

Het programma ‘de nieuwe Vermeer’ van omroep MAX is genomineerd in de categorie multiplatform series. Hierin streden kunstenaars in verschillende categorieën om een plekje in het Mauritshuis en Museum Prinsenhof Delft. De werken waren allemaal geïnspireerd op verdwenen schilderijen van Vermeer. Aanleiding voor het programma was de grootste Vermeer tentoonstelling ooit in het Rijksmuseum. Naast het televisieprogramma is er ook een podcast, een online serie en een online expositie. 

In de categorie arts is de film ‘Het zit in mijn hart’ van Saskia Boddeke genomineerd. De film gaat over theatergroep Kamak. De acteurs van deze theatergroep hebben een verstandelijke beperking. In de film worden de acteurs gevolgd tijdens de voorbereidingen van de voorstelling Furia. Ook zitten er stukken van de voorstelling zelf in. De film was al eens genomineerd voor de IDFA-award voor beste Nederlandse film in 2022.  

Dit jaar wordt de 62ste editie van de Rose d’Or gehouden. De eerste keer dat de prijzen werden uitgereikt was in 1962. Vorig jaar viel Nederland drie keer in de prijzen. Toen wonnen de programma’s Hoofdzaken, Er zijn grenzen en De Verraders. 

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Jongeren in Kenia protesteren op straat tegen nieuwe belastingregels

In Kenia gaan jongeren massaal de straat op om...

Japan wil prijzen verhogen voor toeristen om overlast tegen te gaan

De klachten over drukte en ongepast gedrag nemen toe...

Oekraïense energienet voor de zevende keer in drie maanden gebombardeerd

In de nacht van 20 juni hebben Russische raket-...