Wereldwijd zijn fans enthousiast over samenwerking Van Gogh museum en Pokémon

Het bedrijf achter Pokémon, the Pokémon Company, heeft dinsdagavond (12 september) aangekondigd dat zij gaan samenwerken met het Van Gogh museum. Op 28 september wordt er iets nu nog onbekends onthult in het Amsterdamse museum.  Na aanleiding van het filmpje wat is gepubliceerd door het bedrijf, wordt er online gespeculeerd dat de Pokémon figuren gaan rondlopen in de schilderijen van de Nederlandse Meester.

In de video zie je de karakters Pikachu en Eevee rennen door een Nederlands landschap met zonnebloemen en windmolens. Terwijl de karakters naar de helderblauwe lucht kijken zie je de verbazing op hun gezichten. Vervolgens veranderen de lucht en de bloemen langzaam naar de stijl van het schilderij ‘’Zonnebloemen’’ van Van Gogh.

Online wordt veel gespeculeerd over welke karakters er dan rond gaan lopen in de schilderijen van de schilder. Pikachu en Evee lijken zeker langs te komen, maar nu is de vraag welke karakters nog meer? Sunflora, een Pokemon die overeenkomsten heeft met een zonnebloem, lijkt ook zeker vanwege de overduidelijke overeenkomsten met het schilderij.

https://twitter.com/EthosPKM/status/1701633810129998117

Online zijn fans wereldwijd ook heel enthousiast en zij zijn bereid om hiervoor helemaal naar Amsterdam te reizen.

Maar ook in Nederland hebben fans er zin in! Zo zegt @ellen_tcg met bijna 10 000 volgers op Instagram dat zij hoopt dat er ook merchandise gaat komen, zoals knuffels en bekers bijvoorbeeld. ”Ik heb meteen al tickets gekocht voor 28 september!” Vertelde zij ook. Je merkt dus dat fans er heel veel zin in hebben.

Het Van Gogh museum geeft zelf aan nog geen verdere reactie te willen geven op de samenwerking tot na de onthulling op 28 september. Ze zeggen ontzettend uit te kijken naar de samenwerking.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...