Duivelse lyrics roept ongemak op

De popindustrie krijgt steeds vaker te maken met teksten over de duivel of de hel. Denk aan ‘’Paint the town Red’’ van Doja Cat en ‘’Streken van een Duivel’’ van Bilal Wahib. Op sociale media gaan videoclips rond met songteksten waar sommige christenen ongemak bij ervaren.   
Op het christelijke Calvijn College in Goes wordt geen popmuziek afgespeeld. Volgens een leraar worden studenten op een liefdevolle manier geattendeerd om uit te kijken met bepaalde genres.

Klassieke muziek krijgt de voorkeur op school. Er mag dus geen popmuziek gedraaid worden. ‘’Als iets pro-duivels is, wordt gesuggereerd dat de duivel goed is. Alles wat schuurt met de Bijbel hebben wij liever niet’’, aldus docent Duivendijk. Als dat wel gebeurt, wordt de telefoon afgepakt en gaan de docenten in gesprek met de student. ‘’Hierbij wordt het gedrag van het kind gespiegeld en zeg je tegen de kinderen deze muziek is lijnrecht tegen God’’

De meeste studenten vinden dat het wel goed is; ‘’Vanuit puur die optiek vind ik het goed dat er tegengeluid is, maar ik vind dat het zoveel mogelijk gericht moet zijn op christenen zelf’’, zegt Joanne Flipse, oud student aan het Calvijn College. Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt tussen inhoud en genre, dus niet alle popliedjes worden slecht afgeschilderd.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:24:55

Jongeren in Kenia protesteren op straat tegen nieuwe belastingregels

In Kenia gaan jongeren massaal de straat op om...

Japan wil prijzen verhogen voor toeristen om overlast tegen te gaan

De klachten over drukte en ongepast gedrag nemen toe...