“B*tch, it’s Madonna”

Queen of pop, oftewel Madonna, kwam afgelopen 1 december ander halfuur te laat bij haar concert in de Ziggo Dome, Amsterdam. Dit is niet nieuw, want dit deed de Amerikaanse zangeres al eerder tijdens haar huidige tournee. Ook in het verleden kwam ze vaker laat opdagen.

Bijvoorbeeld in Australië, in 2016, verscheen ze tweeënhalfuur later op het toneel en maakte ze er grapjes om. In 2019 heeft een man zelfs een rechtszaak tegen haar aangespannen omdat hij helemaal klaar was met haar divagedrag.

Wat vindt men ervan dat Madonna deze gewoonte heeft?

“Het te laat komen vind ik niet meer kunnen. Komt zo respectloos over naar je fans. De show was na kwart over twaalf afgelopen. De meeste treinen rijden dan niet meer, met name voor de mensen die van verder moeten komen”, Davey de Wit (heeft Madonna al vaker zien optreden). “Je weet dat Madonna dit doet, dus je had dit van te voren kunnen weten”, Troy Champagn (maakte een viral Tiktok over Madonna).

Waarom kopen mensen een kaartje, als ze weten dat Madonna deze gewoonte heeft?

“Bitch, it’s Madonna”, Troy Champagn. “Voor veel fans zal gelden dat ze zijn opgegroeid met de muziek van Madonna. Haar muziek geeft dus een stukje nostalgie. Ze wordt ook beschouwd als de ‘Queen of Pop’,” Juul van Gorp (16 jaar). “Ik heb Madonna al een aantal keer eerder gezien. Dus was benieuwd hoe ze het nu zou doen op deze leeftijd en we wilde natuurlijk alle oude hits horen”, Davey de Wit.

Hoe was het concert?

“De show was een visueel spektakel en ze trad nog steeds goed op. In de zaal leek haar stem goed te klinken, maar bij het terugkijken van de filmpjes hoor je wel dat haar stem het eigenlijk bijna niet meer trekt. Er liep ook vaak een bandje mee en de autotune draaide overuren”, Davey de Wit.

“Ook vond ik haar onsympathiek overkomen toen ze tegen het publiek begon te klagen omdat ze niet de reactie van ons kreeg die ze wilde. Ze zei dat we waarschijnlijk allemaal dronken en high waren. Ze ging hier ook iets te lang over door, dat ik dacht: ze moet blij zijn dat we er überhaupt voor haar zijn”, aldus Davey.

“Ook haar akoestische versie van “I will survive” had ze weg mogen laten. Leek alsof we op een begrafenis waren. Maar verder was het heerlijk om zoveel nummers te horen waarmee je bent opgegroeid”, Davey de Wit.

“Veel mensen waren tijdens het concert aan het zeuren, ook dat het zonde is van je geld. Ik snap dat mensen zeuren hoor, want het is erg prijzig. Tegenwoordig vind ik, vergeleken met tien jaar geleden, dat alle kaartjes te duur zijn. Toen ging ik naar Nicky Minaj voor veertig euro ofzo”, Troy Champagn.

Zouden hier maatregelen voor getroffen moeten worden?

“Ik vind wel dat er maatregelen moeten worden getroffen. Zo zou de organisatie van de plek waar ze optreedt goede afspraken moeten maken. Dit kan dan bijvoorbeeld gaan over dat ze binnen een half uur aanwezig moet zijn anders gaat het optreden niet door”, Juul van Gorp. “NS had meer treinen in moeten zetten. Mojo had dit moeten regelen van te voren”, Troy Champagn.

“Zorg er in ieder geval voor dat mensen nog met het ov naar huis kunnen na jouw show. Of begin gewoon een half uur eerder. Dit was voor mij de laatste keer Madonna en als ze verstandig is, zou het ook voor haar de laatste keer moeten zijn”, Davey de Wit.

FOTO: ANP/Paul Bergen

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Jongeren in Kenia protesteren op straat tegen nieuwe belastingregels

In Kenia gaan jongeren massaal de straat op om...

Japan wil prijzen verhogen voor toeristen om overlast tegen te gaan

De klachten over drukte en ongepast gedrag nemen toe...

Oekraïense energienet voor de zevende keer in drie maanden gebombardeerd

In de nacht van 20 juni hebben Russische raket-...