Complete FvD-fractie geschorst om verborgen houden nevenfuncties

De voltallige fractie van Forum voor Democratie (FvD) is geschorst. Reden is dat Kamerleden Baudet, Jansen en Van Meijeren hun nevenfuncties niet hebben opgegeven.

De Kamerleden mogen een week lang niet het woord voeren. Wel mogen ze nog stemmen. De Kamerleden hebben niet opgegeven welke opbrengsten ze halen uit de verkoop van maaltijdboxen. De drie zijn ingeschreven als bestuurslid bij een bedrijf dat maaltijden verkoopt onder de vlag van FvD. Van Meijeren krijgt nog een extra berisping: hij heeft zijn werk als gemeenteraadslid in Den Haag én Statenlid in Zuid-Holland niet opgegeven.

Voorzitter
Het college van onderzoek integriteit van de Tweede Kamer stelde vorige maand voor om het drietal te schorsen. Een meerderheid van de Tweede Kamer staat achter het advies. Opvallend is dat de kersverse PVV-voorzitter, Martin Bosma, ook voor de schorsing stemde, terwijl zijn partij tegen was.

‘Schoffering’
Voor Baudet is het niet de eerste keer dat hij geschorst wordt. Van Meijeren en Jansen zijn ook al eerder berispt vanwege de kwestie. FvD reageert woedend op de schorsing. Ze noemen het een “schoffering van de kiezer” en een “keiharde ondermijning van de verkiezingsuitslag en de democratie”.

Bron foto: ANP ROBIN UTRECHT

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:24:55

Jongeren in Kenia protesteren op straat tegen nieuwe belastingregels

In Kenia gaan jongeren massaal de straat op om...

Japan wil prijzen verhogen voor toeristen om overlast tegen te gaan

De klachten over drukte en ongepast gedrag nemen toe...