Formatie tijdens de kerstvakantie

Publicatiedatum:

De kerstvakantie komt er weer aan en dat betekent dat veel mensen rust nemen. Voor een aantal dagen leggen veel mensen hun werk neer. Zo ook de politici, die het nu druk hebben met de formatie van ons kabinet. Politicoloog Julia Wouters vertelt over haar verwachtingen van de formatie tijdens het kerstreces.

Volgens Wouters is het voeren van een campagne vermoeiend. Ze denkt dat de politici om die reden wel zeker een paar dagen vrij gaan nemen. Zo kan ze zich voor stellen dat ze vrij nemen met kerst en oud en nieuw. Echter lijkt het de politicoloog wel logisch als ze kort daarna, op 3 januari, weer aan de slag gaan. ‘’Het is bijzonder dat de formatie zo vlak voor de kerstvakantie plaatsvindt’’, stelt Wouters.

Druk, druk, druk

Volgens Wouters heeft Dilan Yeşilgöz het heel druk, als het gaat over de voorbereidingen om de zaken stil te leggen voor het kerstreces. Ze moet namelijk de onderhandelingen doen en is ook nog eens de minister van Justitie. ‘’Wilders, Omtzigt en Van der Plas zitten in de kamer en hebben het niet zo druk, Yeşilgöz wel’’, meent de politicoloog. ‘’Als het gaat om het onderhandelen dan nemen ze meestal een tweede persoon mee, zodat ze niet alles alleen hoeven te doen’’, stelt Wouters.

Na de feestdagen

De politicoloog vertelt dat de politici het zeker niet moeilijk hebben na zo’n kerstreces. ‘’Het zijn bikkels, ze zijn zeker wel wat gewend als het gaat om hard werken. Zo’n reces is bedoeld om te rusten’’, stelt Wouters. Als er een dringende politieke kwestie zich zou ontwikkelen, dan betekent dat volgens de politicoloog dat sommige Kamerleden meteen weer aan de slag gaan. ‘’Ook als het niet formatie is, kan je altijd teruggeroepen worden voor iets belangrijks’’, meent Wouters. Zo vertelt ze dat ze zich nog kan herinneren dat de moeder van Jesse Klaver ziek werd en daarna overleed. Hierna heeft Klaver vier dagen vrij genomen en daarna ging hij weer snel aan het werk.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...