Martin Bosma (PVV) verkozen tot nieuwe Kamervoorzitter

Publicatiedatum:

PVV-Kamerlid Martin Bosma is verkozen tot nieuwe voorzitter van de Tweede Kamer. Er waren twee stemmingen nodig om tot een meerderheid te komen. De andere kandidaat, GroenLinks-PvdA-Kamerlid Tom van der Lee kon rekenen op stemmen.

Bosma kreeg 75 stemmen, waarmee hij werd verkozen tot nieuwe voorzitter. Er waren 74 stemmen nodig om Kamervoorzitter te worden.

Kritiek
Al sinds de ochtend zijn Bosma en Van der Lee bezig met hun sollicitatieprocedure. Aan de twee sollicitanten werden tal van vragen gesteld. Bosma kreeg met name kritiek van de beoogde oppositiepartijen. In het verleden heeft Bosma de Tweede Kamer een “nepparlement” genoemd. Ook schreef hij dat rechters D66-aanhangers waren. Bosma reageerde dat hij zich als Kamervoorzitter anders zal gedragen. De PVV’er zal zijn standpunten meer naar de achtergrond verplaatsen. Ook belooft hij als voorzitter “boven de partijen” te staan.

Het is voor Bosma de derde keer dat hij een gooi doet naar het voorzitterschap. Net als Van der Lee is hij al jaren plaatsvervangend voorzitter van de Kamer.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...