Omtzigt presenteert verkiezingsprogramma: Tijd voor herstel 

Publicatiedatum:

Omtzigt presenteerde vandaag zijn verkiezingsprogramma van het NSC. Het herstel van alle fouten die de afgelopen jaren zijn gemaakt, zijn de rode draad in het programma. “Er moeten radicale keuzes worden gemaakt”, aldus Pieter Omtzigt. 

Als allerlaatste partij presenteert Nieuw Sociaal Contract zijn verkiezingsprogramma. Met als belangrijkste speerpunten: Herstel van de bestuurlijke ordening, bestaanszekerheid, wooncrisis en migratie. “De cultuur in Den Haag moet veranderen”, aldus Omtzigt.

Herstel van bestuurlijke ordening 

De overheid heeft volgens Omtzigt de afgelopen jaren gefaald en daarom is het belangrijk, dat die fouten nu worden recht gezet. “We willen een grondwettelijk hof invoeren en een regionaal kiesstelsel.” Morgen zou er een expertbundel vrijkomen over hoe het bestuur in Nederland zou moeten verbeteren.  

Bestaanszekerheid 

Volgens de NSC moet de overheid zich grote zorgen maken over de bestaanszekerheid van de Nederlanders. De gasprijzen moeten volgens de partij omlaag en dat gaat vergoed worden door onder andere de verhoging van de btw op vakantieparken en hotels.  

Wooncrisis en migratie 

Wat betreft de wooncrisis in Nederland wil NSC samenwerken met woningcoöperaties om 375.000 woningen bij te bouwen. Het migratiebeleid moet veranderen. “De studiemigratie gaan we beperken, want er moet wel plek zijn voor Nederlandse studenten.” Daarnaast wil NSC ook de arbeidsmigratie gaan inkorten.  

Omtzigt vertelde dat de radicale plannen die de partij heeft, niet zijn op te lossen in vier jaar tijd. “Wat er in 10, 20 jaar kapot is gegaan kunnen wij niet in een paar jaar oplossen”, aldus Omtzigt. 22 november zijn de Tweede Kamer verkiezingen.  

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...