Pieter Omtzigt maakt kandidatenlijst bekend

Publicatiedatum:

DEN HAAG – Kamerlid Pieter Omtzigt heeft zijn kandidatenlijst landelijk bekendgemaakt. Zijn nieuwe partij Nieuw Sociaal Contract (NSC) gaat met 44 kandidaten richting de verkiezingen. Volgens Omtzigt sluiten de kandidaten naadloos aan op de ambities van de partij.

In het hele land

Omtzigt deed een lange tijd geheimzinnig wat betreft het aantal kiesdistricten waarin hij mee wilde doen, maar ook daar is nu duidelijkheid over. Omtzigt gaat in heel het land mee doen met de verkiezingen.

‘’Als partij willen we onze ambities waar maken en verbinding maken met heel het land. Dit gaan we doen doormiddel van een handtekeningenactie door heel het land’’, aldus Omtzigt.

De top van de lijst

Volgens Omtzigt is Nederland toe aan expertise, hij is dan ook meer dan duidelijk over de inbreng van experts. ‘’Een land besturen kan niet zonder experts. We hebben daarom opzettelijk gekozen om de experts in de top van de lijst te plaatsen.’’

Verder valt op dat de meerderheid van de kandidaten uit de drie grootste provincies van Nederland komen. Dit is volgens Omtzigt geen belemmering om landelijk groot te worden. ‘’De meeste kandidaten komen uit de drie grootste provincies komen, omdat dat nou eenmaal de grootste provincies zijn. Die kandidaten komen namelijk uit verschillende delen van die provincies.’’

Opvallende kandidaten

Het grootste gedeelte van de lijst is voor iedereen vrijwel onbekend, maar sommige namen komen toch bekend voor. Zo is NRC-columniste Rosanne Hertzberger één van de kandidaten op de lijst van NSC. De Rotterdamse neemt plek 17 in beslag.

Een opvallende naam op de lijst is Wahhab Hassoo. De in-Irak geboren nummer 40 van de lijst kwam als vluchteling een aantal jaar geleden naar Nederland. Ook is hij model geweest.

Richting de verkiezingen zien de peilingen voor NSC er rooskleurig uit. De partij schommelt volgens EenVandaag tussen de 25 en 30 zetels.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...