Ronald Plasterk aangewezen als nieuwe verkenner

Oud-minister Ronald Plasterk (PvdA) wordt de nieuwe verkenner. PVV-leider Geert Wilders heeft hem voorgedragen tijdens een overleg met de andere lijsttrekkers. De lijsttrekkers kwamen dinsdagochtend bijeen. In de bijeenkomst met de Kamervoorzitter hebben de lijsttrekkers Plasterk benoemd tot verkenner.

Plasterk was in Balkenende IV en Rutte II minister. Tussen 2007 en 2010 was hij minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Later werd hij minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Column
Na zijn politieke loopbaan werd hij bijzonder hoogleraar. Ook begon hij een column bij De Telegraaf. In de laatste column in de krant zegt Plasterk dat de formatie helemaal niet lang hoeft te duren. Een kabinet tussen PVV, VVD, BBB en NSC vindt de oud-minister het meest voor de hand liggend.

Oplichting
De voormalig onderwijsminister wordt de opvolger van Gom van Strien. De PVV-senator werd vrijdag aangewezen als verkenner, maar stapte maandagochtend op toen NRC een artikel publiceerde over een aangifte van omkoping en oplichting die tegen hem loopt.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...