Steven van Weyenberg wordt staatssecretaris Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

ANP / REMKO DE WAAL

DEN HAAG – Steven van Weyenberg van D66 wordt de nieuwe staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van het demissionaire kabinet.

Hij volgt Gunay Uslu op. Zij stopte vorige week om algemeen directeur van reisorganisatie Corendon te worden. Van Weyenberg is sinds 2012 Kamerlid van D66. Eerder was hij demissionair staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. Hij volgde in de zomer van 2021 Stientje van Veldhoven op.

D66-partijleider Rob Jetten laat weten het enorm te waarderen dat Van Weyenberg de functie op zich neemt. “Hij is een van onze meest ervaren Kamerleden, was al eens staatssecretaris, schreef mee aan het coalitieakkoord en is een uitstekend onderhandelaar. Een gedegen kracht, met een groot hart voor cultuur en media.”

Tevens is ze medeoprichter van het familiebedrijf. In 2022 verliet ze het bedrijf om staatssecretaris te worden. Uslu schrijft in een brief dat ze dat besluit “niet lichtzinnig” heeft genomen. “Hoewel ik graag de rit met dit kabinet had afgemaakt, heeft Corendon een zeer dringend beroep op mij gedaan.”

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...