Baudet mist gesprek met Bosma door kickbokstraining

Thierry Baudet (FVD) is donderdagochtend niet op komen dagen bij het gesprek met Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV). Baudet was op het matje geroepen nadat hij woensdag na een debat tegen Jesse Klaver (GroenLinks-PvdA) zou hebben gezegd hem ‘op z’n bek te slaan’. Baudet miste het gesprek met Bosma omdat hij naar kickbokstraining moest. Dat zei de politicus zelf op X.

Bosma nodigde Baudet uit voor een gesprek naar aanleiding van zijn uitspraak. De fractievoorzitter van Forum kwam alleen niet opdagen. Hij had namelijk al een andere afspraak staan: op X schrijft hij dat hij kickbokstraining had. Ironisch, aangezien het gesprek met Bosma zou gaan over zijn dreigement aan het adres van Klaver om het kamerlid ‘op z’n bek te slaan’ als hij nog een keer vragen zou stellen over vermeende Russische financiering van de vereniging FVD, de voorloper van de politieke partij.

Baudet zou woensdagavond al telefonisch contact hebben gehad met Bosma, net als donderdagochtend. Hierin betuigde hij spijt te hebben van zijn actie. Hij heeft echter geen excuses aangeboden aan Jesse Klaver. Baudet zou zelf geen bedreiging in zijn woorden hebben gezien en achtte excuses maken dus ook niet noodzakelijk.

Het incident vond plaats na een verhit debat tussen Baudet en Klaver. Daar botsten de twee politici over mogelijke Russische inmenging. Na afloop van het debat uitte Baudet zijn dreigement richting Klaver als hij vaker vragen zou stellen over mogelijke Russische betalingen. Dat bekende het Forum-lid in een videoboodschap die hij donderdag deelde op zijn X-kanaal. Hij noemde de vragen van Klaver het ‘ondermijnen van zijn integriteit’. Klaver stuurde naar aanleiding van deze bedreiging een brief aan Bosma, waarop de Kamervoorzitter Baudet uitnodigde voor een gesprek om het voorval te bespreken.

Bekijk hieronder de video die Thierry Baudet deelde op X (voorheen twitter) naar aanleiding van het incident:

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...