Wilders wil onenigheid over vorm coalitie even ‘parkeren’: ”We moeten met elkaar gaan praten, wat voor vorm, dat zien we wel.”

Geert Wilders en Dilan Yesilgöz gingen vandaag in gesprek met verkenner Ronald Plasterk. In het tweede ‘koppeltjes-gesprek’ ging het grotendeels over de inhoudelijke discussie.

Yesilgöz heeft het over een ”goed en constructief gesprek”. Over het gedogen in plaats van in een kabinet stappen laat de VVD-topvrouw in het interview achteraf weinig los. Ze geeft vooral aan dat de VVD klaar is om te onderhandelen over de inhoud.

Wilders zegt het eens te zijn met Yesilgöz over het ‘goede gesprek’: ”We moeten met elkaar gaan praten, in wat voor vorm, dat zien we wel.” Hierin spreekt de politicus zichzelf tegen. De PVV’er laat eerder horen de gedoogrol die de VVD voor ogen heeft niet te tolereren. Met deze opmerking lijkt Wilders zijn ‘verlies’ te nemen en in ieder geval in gesprek te gaan. ”De vier partijen zijn het niet eens over de vorm waarin eventuele samenwerking gegoten gaat worden. Dat mag de inhoudelijke discussie nu niet belasten.” Aldus Wilders. De politicus laat weten deze kwestie voor nu even te ‘parkeren’.

Brief aan de verkenner

Op X postte Yesilgöz de brief die ze op voorhand van het gesprek naar de verkenner heeft gestuurd. In de brief staat nogmaals het verzoek om een coalitie te onderzoeken die bestaat uit BBB, PVV en NSC. Ze stelt een constructieve samenwerking voor. Ook staan de basisprincipes van de VVD voor het mogelijk maken van een samenwerking in de brief: Het beschermen van de waarden van de rechtsstaat, het bewaken van degelijke overheidsfinanciën en het behouden en versterken van de Nederlandse positie binnen internationale organisaties zoals de NAVO en de EU. Deze basisprincipes schuren met sommige punten van de PVV. Voor nu wil Wilders de verschillen in standpunten even ‘parkeren’ om in gesprek te kunnen gaan. De vraag is nu hoelang dat ‘parkeren’ stand gaat houden.

Foto: ANP foto Bron: AD.nl, X

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55