Bivol vs Beterbiev: Het gevecht van de eeuw

Zaterdagavond 12 oktober is het tijd voor Bivol tegen Beterbiev. Het gevecht dat velen anticiperen als het gevecht van de eeuw zal eindelijk plaatsvinden en beslissen wie de onbetwiste lichtzwaargewicht kampioen zal zijn.

De Russische Artur Beterbiev neemt het op tegen Kirgiziër Dmitri Bivol in een gevecht dat dat wordt gehouden in Riyad, Saoedi-Arabië. Het gevecht zou al eerder dit jaar zijn maar vanwege een knieblessure van Artur Beterbiev moest het gevecht worden uitgesteld.

Dit is het hoogste wat je als professioneel bokser kunt halen en het is jaren geleden dat we dit hebben mogen meemaken” – Bennie Donders

Maar wat maakt dit gevecht nou zo bijzonder? Bennie Donders, lokale bokser uit Tilburg geeft ons duidelijkheid “Het is een heel bijzonder gevecht want het gaat eindelijk weer om een undisputed titel.” De winnaar van het gevecht gaat er namelijk met alle vier de grote  bokskampioenschappen vandoor. aldus Bennie Donders.

Pure kracht of perfecte techniek

Een van de redenen waarom het gevecht zo veel los maakt bij de vechtfans, zijn de indrukwekkende prestaties van beiden vechters. Zo heeft Dmitry Bivol vrijwel een perfecte techniek waar hij al eerder grote namen mee op afstand kon houden. Zo heeft hij met zijn ongeslagen reeks al een aantal grote namen zoals de nummer één middengewicht en momenteel viervoudig kampioen Canelo Alvarez.

Artur Beterbiev daarentegen staat aan de andere kant van de lijn. De Rus staat bekend om zijn killersinstinct en brute kracht. Hij is dan ook een groot gevaar voor elke vechter met zijn reeks van twintig gevechten, allen gewonnen op knock-out. Wie de winnaar wordt van het gevecht zullen we snel zien, het belooft in ieder geval een spektakel te worden. De lokale bokser durft in ieder geval geen uitspraak te doen over de winnaar van het gevecht “Beide boksers zijn momenteel ongeslagen en erg technisch, het is in mijn belevenis dus een echte 50/50” vertelt Bennie Donders.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Kritiek op voorstel tot onvruchtbaarheid van wolven

De Tweede Kamer heeft recent de mogelijkheid besproken om...

Patholoog Frank van de Goot over Liam Payne zijn val: ‘Dit kan je niet weten’

Een schok voor de muziekindustrie en de fans die...

Ophef award Dolfinarium; waarom stilte bij andere prijswinnende dierentuinen?

Het Dolfinarium in Harderwijk ontvangt kritiek van dierenrechtenactivisten na...