ESPN geeft toelichting over niet uitzenden alle wedstrijden uit de KKD: ‘Meer tijd nodig’

Foto: ANP/Cor Lasker

ESPN gaat toch niet alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie (KKD) uitzenden. Dit zou na de winterstop gebeuren, maar de sportzender geeft aan dat alle contractuele afspraken nog niet rond zijn: ‘De afspraken moeten eerst afgerond zijn.’

Het was voor veel supporters van clubs uit de Eerste Divisie mooi nieuws. ESPN maakte in oktober bekend de wedstrijden live uit te gaan zenden vanaf begin 2024. De Eredivisie CV en ESPN hadden een nieuw akkoord bereikt over de uitzendrechten van het Nederlands betaald voetbal. In die deal werd afgedwongen dat alle wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie live worden uitgezonden door de sportzender.

Verantwoordelijkheid
Nu komt ESPN daar toch op terug, ondanks de eerdere berichtgeving: ‘De daarbij behorende afspraken bij deze deal zijn nog niet afgerond. Er wordt op dit moment met alle betrokkenen van clubs tot KNVB gewerkt om dit alsnog mogelijk te maken. Daar hebben we meer tijd voor nodig’, zo laat Maarten van Rooijen weten namens ESPN na vragen van EyDaily.

Op dit moment zijn er slechts een handjevol wedstrijden uit de Eerste Divisie per weekend volledig live te zien bij ESPN. Mocht je club op vrijdagavond spelen, heb je nog het geluk dat er beelden van die wedstrijden in een schakelprogramma te zien zijn. Het lijdt vaak tot veel irritatie bij abonnees van de sportzender. Mede doordat de beelden van wedstrijden wel volledig te zien zijn bij illegale websites in het buitenland. ‘Er is niet veranderd aan de ambitie om alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie live uit te zenden maar die verantwoordelijk ligt niet bij alleen bij ons. Ook wij hopen dat alles zo snel mogelijk duidelijk wordt’, aldus van Rooijen.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55