Bente Rogge over support bij EK waterpolo: “Het leek wel een Nederlandse kroeg”

Publicatiedatum:

Afgelopen week vond het EK waterpolo plaats in het Eindhovense Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. In een zenuwslopende finale tegen Spanje wisten de Nederlandse dames er met de titel Europees kampioen vandoor te gaan. De eindstand luidde 8-7, Bente Rogge scoorde het winnende punt voor Nederland in de slotsecondes.  

De 26-jarige Bente Rogge uit Zaandam is een van de 17 geselecteerde speelsters van het Nederlandse waterpoloteam. De ploeg speelde uitstekend dit EK, met het gewenste resultaat: Een nieuwe prijs om aan de collectie toe te voegen. De dames zijn op dreef, in 2023 wonnen zij ook het WK wederom na een spannende wedstrijd tegen Spanje.  

Overspoeld met support  

Dit EK was volgens Rogge toch iets specialer. Doordat de wedstrijden zich in Nederland afspeelde was er veel meer aandacht voor het kampioenschap. Rogge vertelt: “De openingswedstrijd en alle spannende wedstrijden waren uitverkocht.” In het Pieter Hoogenband stadion passen ruim 2500 supporters. “Voor de finale zijn er zelfs slechtzichthoeken geopend. Mensen wilde de sfeer in het stadion toch graag beleven, ook al konden ze niet alles zien.”  

Rogge geeft de mensen gelijk, ook zij vond de sfeer in het stadion uitstekend. “Het leek wel een Nederlandse kroeg. De muziek van Snollebollekes en Guus Meeuwis galmde door de speakers en er werd enthousiast meegezongen.” Rogge geeft aan dat ze door de enthousiaste sfeer in het stadion zelfs moest opletten dat ze niet afgeleid raakte tijdens de warming-up.  

Niet alleen de belangstelling van toeschouwers groeide dit EK, ook de media-aandacht was groot. Rogge: “We hebben na afloop een samenvatting ontvangen met alle artikelen die dit EK zijn geschreven, dat waren er veel.” Ook is er een docuserie met 4 afleveringen gemaakt. “Zo leren de mensen ons persoonlijk ook beter kennen.” Rogge vindt het ‘enorm leuk’ dat waterpolo zo meer gaat leven.  

Commerciële kansen  

Rogge geeft een realistisch antwoord op de vraag of er ook commercieel voordeel te behalen is uit deze toegenomen aandacht. “Ik hoop op nieuwe commerciële kansen, maar verwacht er niet te veel van. 2500 supporters is veel voor een waterpolo wedstrijd, maar niet als je het vergelijkt met andere sportwedstrijden. Het zou wel fijn zijn als het vinden van een hoofdsponsor in de toekomst makkelijker gaat.”

Ook zonder nieuwe mogelijkheden op financieel vlak is het goed rond te komen als professioneel waterpolospeelster. De eerste 18 van de selectie krijgen een maandsalaris en een auto van Team NL die voor een mooi bedrag geleased kan worden. Ook krijgen sommige meiden die in het buitenland spelen wat extra’s.  

Veelbelovend jaar  

Over twee weken vertrekt de ploeg naar Doha, voor het WK. De dames gaan daar uiteraard weer het beste van zichzelf laten zien. Ook op individueel talent zal extra gelet worden dit WK. Deze zomer zijn de Olympische Spelen, hiervoor worden 13 meiden geselecteerd. “Ik maak me niet zo druk en verwacht dat ik voor de Olympische Spelen geselecteerd wordt. Toch blijft het altijd spannend.”, aldus Rogge. Met een WK en Olympische Spelen op de planning is 2024 een veelbelovend jaar. Laten we hopen dat de ploeg nog wat trofeeën kan toevoegen aan de prijzenkast.

Foto: ANP/ Sander Koning  

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...