Feyenoord na 53 jaar weer tegenover Celtic: ‘Waanzinnig gevoel’

Feyenoord maakt vandaag na vijf jaar haar rentree in de Champions League, tegen Celtic FC. In 1970 stond Feyenoord ook oog in oog met de Schotten, in de Europacupfinale. Daarin trokken de Rotterdammers aan het langste eind. Voor veel Feyenoordsupporters keren de tijden van weleer terug nu de club weer op het hoogste podium speelt.

Feyenoorddichter Mark Boninsegna en Feyenoordhistoricus Paul Groenendijk leven vol spanning naar de wedstrijd toe. “Vannacht om tien voor half twee schrok ik wakker en was het ‘Feyenoord!’ wat door mijn hoofd schoot. En dat gebeurde dan ieder uur ongeveer’’, laat de dichter weten. Ook voor Feyenoordhistoricus Groenendijk was de loting ‘een wens die uitkwam’. 

Roze wolk

De gedachte van veel Feyenoordsupporters gaan bij het affiche van vanavond terug naar 1970. Feyenoord pakte toen de grootste prijs in haar clubhistorie. De Rotterdammers wonnen in Milaan de Europacupfinale met 2-1 van Celtic. De sportieve successen van de afgelopen jaren zorgen ervoor dat veel supporters weer op dezelfde roze wolk als na de cupwinst zweven.

Groenendijk is lovend over het spel van Feyenoord onder coach Arne Slot. “Ik hoor van veel mensen dat het een waanzinnig gevoel geeft als je vanavond die Champions Leauge-hymne door het stadion hoort. Ik had nooit gedacht dat we hier nog eens zouden staan.” De historicus is dan ook niet zeker of Feyenoord de sportieve successen aan elkaar blijft rijgen.

Feyenoord en het verlies

“Heel veel jonge mensen kennen alleen de successen. Maar de supporters die al tientallen jaren naar de Kuip gaan, kennen het gevaar dat er altijd is: het verlies”, laat Boninsenga weten. Want ook na alle succes in 1970 duurde het een aantal jaar tot het volgende grote resultaat voor de Rotterdammers.

Boninsegna noemt het feit dat het goed gaat met Feyenoord ‘onwennig’. “Aan het begin van het seizoen werden we meteen weer met beide benen op de grond gezet. Ik denk niet dat we onszelf al rijk moeten rekenen, maar we kunnen niet ontkennen dat het goed gaat.”

Lees ook: Xavi Simons lijkt vrij van druk en kent droomstart bij RB Leipzig

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...