‘PSV opent gesprekken met Flamingo’

Publicatiedatum:

PSV is in de zoektocht naar een nieuwe middenvelder uitgekomen bij Ryan Flamingo. De club zou zelfs al de eerste stappen gezet hebben voor een eventuele transfer. De situatie rondom zijn contract is echter nog onduidelijk, vanwege de optie tot koop in de huurdeal met FC Utrecht. 

Volgens PSV clubwatcher Marco Timmer van Voetbal International is de club weer in de markt voor Flamingo. De club meldde zich in de winterstop al voor hem, maar toen was de overstap onbespreekbaar. Nu speelt de jonge middenvelder op huurbasis voor FC Utrecht. Daar is hij bezig aan een goed seizoen. PSV gaat zich naar verwachting daarom opnieuw melden. Bij welke club PSV zich moet gaan melden, is echter nog niet helemaal duidelijk. Flamingo staat nog onder contract bij US Sassuolo, maar FC Utrecht heeft een optie tot koop in de huurdeal. Volgens Rik Elfrink, PSV-watcher van het ED, is het ‘onduidelijk of deze zomaar terzijde geschoven kan worden’. 

Een doorgaans goed geïnformeerde bron vertelt dat PSV zich daarom al formeel bij beide clubs heeft gemeld. Ze zouden zelfs al korte gesprekken gevoerd hebben met de speler. De club informeert bij beide, omdat het voor hen ook nog niet direct duidelijk is of de koopoptie eenzijdig is. PSV zou wel aardig ver willen gaan voor Flamingo, maar weet ook dat FC Utrecht hoge bedragen aan Nederlandse topclubs vraagt en haar huid duur verkoopt. Het is dus nog afwachten waar Flamingo zelf onder contract staat na dit seizoen.  

Mogelijke leegloop middenveld 

Dat PSV op zoek is naar een middenvelder, komt niet uit de hoogte vallen. Smaakmakers Joey Veerman en Jerdy Schouten worden in verband gebracht met buitenlandse clubs. Ook het verblijf van Malik Tillman zou na dit seizoen ten einde kunnen komen. De middenvelder wordt gehuurd van FC Bayern München en zal, mits er geen gebruik gemaakt wordt van de koopoptie, terugkeren bij de Duitse club. 

Foto: ANP/Olaf Kraak

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rattenplaag en onrust: buurtbewoner laat spoor van chaos achter 

In een normaal gesproken rustige buurt in de gemeente...

Nederlandse schrijvers en journalisten pleiten in petitie voor een staakt het vuren in Gaza

Het geweld in de Gazastrook blijft doorgaan en veel...

Ondanks gewonnen rechtszaak gaat Efteling nog niet uitbreiden

De Efteling heeft de rechtszaak over het bezoekersaantal, dat...