Jan Smit en bestuursleden FC Volendam ontslagen

Foto: ANP

Het vierkoppige bestuur van FC Volendam moet zijn koffers pakken. Dat betekent ook dat voorzitter Jan Smit na bijna tien jaar moet opstappen. Eerder dit jaar werd ook al vicevoorzitter Keje Molenaar weggestuurd.

Smit laat via sociale media weten niets te begrijpen van het ontslag: “Helaas zijn er zes mensen in de bovenste laag van onze voetbalorganisatie die er (nog steeds) fundamenteel anders over denken dan wij.”

Ook denkt de zanger dat er nog meer ontslagmededelingen zullen volgen, zo vreest hij dat Wim Jonk binnenkort ook zal moeten vertrekken. De trainer promoveerde in seizoen 2021/22 met FC Volendam naar het hoogste niveau en behaalde vorig jaar een knappe veertiende plaats. Deze zomer startte hij als technisch manager en werd er een nieuwe trainer aangesteld.

Net geen tien jaar

Aanstaande vrijdag, 1 december, zou Jan Smit zijn tienjarig jubileum als bestuurslid vieren, maar dat gaat hij nu net niet meer halen. Donderdagavond zal Smit zijn laatste vergadering bijwonen, ‘voor de vorm’ zo geeft hij zelf aan.

De zanger kijkt vol trots terug op het promoveren van de Volendamse voetbalclub naar de Eredivisie, dat gebeurde voor het eerst in 35 jaar. Hij sluit zijn bericht op X (voorheen Twitter) en Instagram af met de woorden: “De club zit voor altijd in mijn hart, wees er alsjeblieft zuinig op…”

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Steeds meer spullen naar de kringloop, maar de hoeveelheid afval neemt ook toe

Kringloopwinkels merken dat er sinds vorig jaar veel meer...

Russische ambassade ontkent betrokkenheid bij bomdreiging op ambassades

Den Haag - Oekraïense ambassades in, onder andere, Albanië,...

Tabaksreductie naar 5%: Waarom de Kankeragenda mogelijk te hoog mikt

De Nederlandse Kankeragenda is ambitieus: door drastische maatregelen te...
00:13:33