Liverpool supporters blijven achter met een gebroken hart na aankondiging vertrek Klopp

Meestal zijn supporters van een voetbalclub blij als de trainer vertrekt. Vaak vanwege slechte resultaten of onenigheid binnen de club. Maar Liverpool FC fans blijven deze week achter met een gebroken hart nadat Jürgen Klopp aankondigde aan het einde van dit seizoen te stoppen als trainer van The Reds.”Het Engelse voetbal in het geheel zal Klopp gaan missen.’’ 

Jürgen Klopp wist niet alleen de eerste Premier League titel in 30 jaar te winnen voor Liverpool. Ook werden onder andere de Champions League, FA cup en de EFL cup werden onder zijn gezag binnengesleept. Maar dat is niet het enige wat Klopp speciaal maakt in Liverpool. ‘’Hij staat vanaf dag 1 voor de club, het team, de supporters en de beleidmakers binnen de club. Elke aanval van buitenaf wordt fel door Jurgen bestreden. Of het nu het transferbeleid van de club, tactische keuzes van de technische staf of prestaties van individuele spelers op het veld betreft, hij laat niemand vallen‘’, vertelt Ronald Kleinman, bestuurslid van de official Liverpool support club Nederland (OLSC). De OLSC is de door Liverpool FC officieel erkende supportersclub van Nederland.  

‘Of het nu tactische keuzes zijn van de technische staf of prestaties van individuele spelers, hij laat niemand vallen’

– Ronald Kleinman

Ook op sociale media laten mensen weten Klopp erg te gaan missen. Op X wordt hij uitgebreid geprezen voor het succes dat hij de afgelopen negen jaar heeft gebracht. ‘’Hij heeft alles gedaan waar een fan van kan dromen.’’

In Liverpool heeft Klopp al een heldenstatus, maar hij kan zijn laatste seizoen nog groots afsluiten. Op dit moment staat Liverpool boven aan in de Premier League, en zijn ze nog in de race voor de FA Cup, de League Cup en de Europa League.  

‘’Wat betreft de toekomst kan niemand een onderbouwde mening hebben. Behalve dat het Engelse voetbal Klopp zal gaan missen.’’ Wie ook de opvolger van de ‘normal one’ mag worden ‘’ staat als successor al met 3-0 achter.’’ aldus Kleinman. 

Bron: X // @LFCZAK98_
Bron: X // @Rebs121

Foto: EPA// Tim Keeton

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...