Luis Rubiales geschorst door FIFA na kusincident

Voormalig Spaanse voetbalbondsvoorzitter Luis Rubiales is voor drie jaar geschorst. Dat heeft de FIFA maandag bekend gemaakt. Deze schorsing houdt in dat hij drie jaar lang geen voetbal gerelateerde activiteiten mag uitvoeren op landelijk en internationaal niveau.  Tijdens de prijsuitreiking van het WK voetbal voor vrouwen kuste hij speelster Jenni Hermoso ongewenst op de mond.

Na de finale van het WK afgelopen zomer vond het kusincident plaats. Het veroorzaakte opschudding bij zowel de Spaanse voetbalbond als daarbuiten. 

‘’De heer Rubiales is maandag op de hoogte gesteld van de voorwaarden van het besluit van de disciplinaire commissie van de FIFA. In overeenstemming met de relevante bepalingen van de disciplinaire code van de FIFA heeft hij tien dagen de tijd om een gemotiveerde beslissing aan te vragen’’, meldt de FIFA in een verklaring volgens ANP. ‘’Tegen de beslissing kan mogelijk beroep worden aangetekend bij de FIFA-beroepscommissie.’’

Rubiales weigerde in eerste instantie op te stappen bij de voetbalbond, maar besloot in september alsnog zijn functie neer te leggen. Nadat Hermoso aangifte had gedaan tegen de voormalig voetbalbondsvoorzitter, liet het Spaanse Openbaar Ministerie weten dat hem strafrechtelijk te gaan vervolgen. Dit onderzoek loopt nog.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55