En dat is nummer 8: Lionel Messi wint de Ballon d’Or

Lionel Messi is vanavond tijdens de 67e editie van de Ballon d’Or voor de achtste keer uitgeroepen tot wereldvoetballer van het jaar. Messi wist Erling Haaland en Kylian Mbappé achter zich te houden. De prestigieuze prijs gaat ieder jaar naar de beste voetballer van het afgelopen seizoen. De Argentijnse aanvaller won de prijs voor het laatst in 2021.  

De aanvaller van Inter Miami kreeg de bal uit handen van oud-voetballer David Beckham. Messi wist het afgelopen seizoen de landstitel in Frankrijk te winnen met Paris Saint Germain. Naast de landstitel won de Argentijn ook nog de wereldtitel met zijn land. In een knotsgekke finale wist hij twee keer te scoren namens Argentinië. Uiteindelijk won Argentinië na penalty’s van Frankrijk.

Bellingham, winnaar van de Kopa Trophy

Jude Bellingham heeft dit jaar de Kopa Trophy in ontvangst mogen nemen. De Kopa Trophy is een prijs die wordt uitgereikt aan de best presenterende voetballer ter wereld, onder de 21 jaar. Bellingham speelde vorig jaar een sterk seizoen bij Borussia Dortmund en verdiende daarmee een transfer naar Real Madrid. Op dit moment beleeft hij een geweldige start bij zijn nieuwe club. De middenvelder wist in zijn eerste dertien wedstrijden, maar liefst 13 keer het net te vinden.

De Nederlandse aanvaller Xavi Simons was ook genomineerd voor deze prijs, alleen viel hij buiten de top-5. Hij eindigde zesde op het eindklassement.

Winnares van de 5e Ballon d’Or Féminin

Aitana Bonmatí is de winnares van de 5e Ballon d’Or Féminin, de Ballon d’Or voor vrouwen. Bonmatí won afgelopen seizoen de treble met FC Barcelona. Ook wist dit seizoen wist de 25-jarige middenveldster ook beslag te leggen op de wereldtitel.

In de race om de gouden bal wist zij de overige kanshebbers, Sam Kerr (Chelsea FC) en Salma Parraluelo (FC Barcelona) af te schudden.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:24:55

Jongeren in Kenia protesteren op straat tegen nieuwe belastingregels

In Kenia gaan jongeren massaal de straat op om...

Japan wil prijzen verhogen voor toeristen om overlast tegen te gaan

De klachten over drukte en ongepast gedrag nemen toe...