Nederland mogelijk met vijf spelers in hoofdtoernooi Australian Open

MELBOURNE – Het is na de wedstrijden op 11 januari 2024 nog voor maximaal vijf Nederlanders mogelijk om het hoofdtoernooi van de Australian Open te halen. Drie spelers zijn al geplaatst en twee Nederlanders spelen op 12 januari hun laatste kwalificatiewedstrijd. 

Zowel Jesper de Jong als Arianne Hartono kwamen op 11 januari 2024 in actie voor een ticket in de laatste kwalificatieronde. De Jong moest het opnemen tegen de Braziliaanse Felipe Alves. Na een tie-break in de eerste set wist de Jong in de tweede set door te pakken. Hij gunde de Braziliaan maar een game en dat betekent dat hij de wedstrijd na een uur en eenenveertig minuten tennissen won.  

Arianne Hartono had het helaas iets zwaarder tegen de Amerikaanse Hailey Baptiste. Zo verloor de Nederlandse de eerste set met 6-2 om vervolgens de tweede set met 6-4 te verliezen. Een uur en eenentwintig minuten inspanning was voor Hartono dus niet genoeg om een plek te veroveren in de laatste kwalificatieronde. Zij sluit aan bij het rijtje met Gijs Brouwer en Suzan Lamens, die beiden ook niet het hoofdtoernooi wisten te bereiken. 

Er kunnen dus nog vijf Nederlanders in het hoofdtoernooi komen. Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp en Arantxa Rus zijn al geplaatst voor het hoofdtoernooi. Lesley Pattinama Kerkhove en Jesper de Jong komen in de nacht van 12 januari 2024 nog in actie in de laatste kwalificatieronde. Als zij beiden hun wedstrijd weten te winnen, mogen ze deelnemen aan het hoofdtoernooi. Pattinama Kerkhove neemt het daar op tegen de Tsjechische Sára Bejlek, terwijl de Jong zich mag gaan opmaken voor een clash tegen Camilo Ugo Carabelli uit Argentinië. 

Bron foto: ANP/Sander Koning

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...