Nederlanders imponeren niet op groots padeltoernooi en gaan onderuit in eigen land

Publicatiedatum:

De World Padel Tour in Amsterdam ging iets later van start dan gepland, maar de Nederlandse heren waren wél meteen aan zet. Uriël Maarsen en Bart van Opstal namen het in een enerverende wedstrijd op tegen de Fransman Benjamin Tison en de Belg Clément Geens. Een spannende pot met uiteindelijk wél een duidelijke winnaar. 

Clément Geens & Bejamin Tison VS Uriël Maarsen & Bart van Opstal 

De eerste vijftien punten werden vrij snel toegewezen aan de Nederlanders. Een goede start dus. Het Frans-Belgische duo kwam daarna zonder moeite terug tot een 40-40 gelijke stand. Tóch wisten de Nederlanders de eerste set naar zich toe te trekken door ‘het golden point’, onder toeziend oog van duizenden toeschouwers. In de tweede set lieten Clément en Benjamin zien niet voor niets te zijn gekomen; ze trokken de tweede set hun kant op en wisten met goed spel de Nederlanders te overtreffen. Dit was duidelijk voelbaar aan Nederlandse zijde; de volgende set ging ook de kant op van de Fransman en de Belg. Ze bogen de achterstand gemakkelijk om en kwamen op een 2-1 voorsprong in sets. Het publiek ging volledig achter de Nederlandse zijde staan en pepte de spelers vanaf de tribunes op.  

Na de korte break ging het buitenlandse duo door met waar ze gebleven waren. De set werd vrij gemakkelijk gewonnen met 40-15 waarmee ze de voorsprong vergrootten en op 3-1 kwamen. Dit ging zo door. De vijfde set ging ook de Frans-Belgische kant op. Het Nederlandse duo deed nog wat terug en bracht de stand naar 5-2; echter kwam de comeback té laat en ging de eerste game richting de buitenlanders. 

Ook in de tweede game wisten de Fransman en de Belg te imponeren. Met weinig moeite, zo leek het. Het duo maakte punt na punt en schreven punt na punt bij. Wederom kwam de stand tot een 5-2, maar aan het Nederlandse sprookje van Uriël en Bart kwam toch een vroegtijdig einde. Het buitenlandse duo besliste de wedstrijd; 2-0. 

Steffie Weterings & Marcella Koek VS Alejandra Alonso & Andrea Ustero

Een aantal uren nadat de Nederlandse heren de padelbaan met een verliespartij afgingen, waren nu de dames aan zet. Geheel in het roze wit; tegenover de grijsgekleurde Spaanse. De spanning staat strak op de gezichten en de zweetbandjes worden aangedaan. Houden zij de eer van de Nederlanders hoog? 

De eerste set werd vrij gemakkelijk gewonnen door de Spaanse. Steffie en Marcella kwamen er niet aan te pas en het krachtsverschil was duidelijk te merken. Op naar set 2. Door een harde slag aan Nederlandse zijde pakken de Nederlandse hun eerste vijftien punten. De padelracket raakte het hek; de klap tegen het ijzer is te horen door de hele zaal. Ook de tweede set gaat ondanks dat eerste punt aan Nederlandse kant, tóch vrij gemakkelijk naar de Spaanse. Zo kan ik de volgende sets ook beschrijven: de Spaanse overklassen de Nederlandse dames geheel en hebben eigenlijk de gehele eerste set volledige overhand gehad. Maar, sport is gek en er kan van alles gebeuren. Het publiek moedigt de Nederlandse aan: “Kom op dames”, “Laat je koppie niet hangen”. Eens kijken in hoeverre dit uitwerkt op de prestaties op de baan. 

Het werkt. De eerste set van deze wedstrijd voor de Nederlandse dames wordt gewonnen. Onder luid gejuich van het publiek – wie natuurlijk een sterke voorkeur hebben voor hen – is de blijheid duidelijk te kenmerken. De opluchting om dat eerste punt valt van de schouders van Steffie af en ze schreeuwt het uit. Na een terugkomst tot 2 van de Spaanse, zorgt Steffie er eigenhandig met een smash voor dat ze weer op gelijke hoogte komen: 2-2. 

Wat al de hele wedstrijd duidelijk is, is dat de Nederlandse meiden de Spaanse goed in het zicht houden. Bij iedere slag communiceren ze met elkaar ‘voor’, ‘achter’ of ‘midden’, om zo aan elkaar duidelijk te maken waar ze staan. Toch bleek dit niet genoeg om die tweede set naar hun zijde te trekken, want ook die set ging de Spaanse kant op. De Nederlandse dames wisten – ondanks de vele inzet en support – niet terug te slaan in de derde set, kwamen er weinig aan te pas en gingen de Spaanse er met de overwinning vandoor. De tweede verliespartij voor de Nederlanders van vandaag. 

Later op de dag kregen de Nederlandse heren Bram Meijer en Sten Richters nog de kans om hun waarde te bewijzen op de padelbaan. Ook dit pakte niet goed uit aan Nederlandse zijde. Ze waren niet opgewassen tegen de Spaanse Benitez en Alonso en verloren de pot met 6-0 en 6-1. 

+ berichten
+ berichten
+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...