Niet meer tot diep in de nacht tennissen: maatregelen tegen late eindtijden van wedstrijden

Publicatiedatum:

Tenniswedstrijden lopen steeds vaker uit. Zo werd er vorige week op de United Cup nog tot 02:20 uur lokale tijd getennist. De spelers en tennisbonden vinden dat dit anders moet. In een gemeenschappelijke verklaring meldden de tennisbonden WTA en ATP dat er maatregelen zullen worden genomen, zodat er niet meer tot diep in de nacht getennist hoeft te worden.

In 2024 mogen wedstrijden niet later dan 23:00 uur beginnen. Hier kan alleen van afgeweken worden in bijzondere omstandigheden, zoals culturele tradities of slechte weersomstandigheden. Volgens de bonden mogen de avondsessies niet later dan 19:30 uur beginnen en is het advies om die wedstrijden al om 18:30 uur te laten beginnen. Ook gaan ze proberen om de wedstrijden in de late avonduren zoveel mogelijk te verplaatsen naar andere banen als eerdere wedstrijden langer dreigen te duren.

Wanneer tennissers tot laat moeten spelen, hebben ze weinig tijd en rust om te herstellen. Dit verteld Marjolein Notten, manager Toptennis: ‘’Na een wedstrijd moet er altijd nog uitgefietst worden en heb je de pers en behandelingen. Dan kan het zo zijn dat je drie of vier uur na de wedstrijd pas op bed ligt. Bij sommige schema’s wordt er de volgende ochtend al vroeg verwacht dat je de volgende wedstrijd speelt.’’

Maar zullen de maatregelen die er zijn genomen helpen, waardoor de spelers uitgerust een wedstrijd kunnen spelen? ‘’Ja zeker. Zal het nooit meer voorkomen? Dat denk ik niet, maar ze zullen er alles aan doen om die planning beter te maken’’, aldus Notten.

Foto: ANP/Mast Irham

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...