Nieuw wereldrecord kloksimultaan dammen: ‘Ik train zelfs op Papendal’

Publicatiedatum:

GOUDA – Martijn van IJzendoorn verbrak zaterdag het wereldrecord simultaan dammen. Zijn recordpoging vond plaats in het Goudse biljart- en bridgecentrum De Hoog. Binnen vijfeneenhalf uur versloeg Van IJzendoorn vijftig opponenten met slechts twee seconden per zet.

Eén belangrijke partij was niet aanwezig bij de recordprestatie van Van IJzendoorn: het Guinness Book of Records. Zijn naam zal dus niet in het boek prijken. Je naam wordt alleen geregistreerd wanneer iemand van Guinness de poging bijwoont. “Voortaan ga ik geen records meer breken zonder dat ze erbij zijn”, vertelt de kersverse recordhouder.

Dammen is topsport

Van IJzendoorn benadrukt dat dammen meer is dan een spel voor oude mannen. Het is een sport, en dus leeft hij er ook voor als een topsporter. “Ik ben meer cardio gaan doen om conditie op te bouwen en vandaag dronk ik om de twee uur een eiwitshake voor de snelle suikers.” De populariteit van dammen is wel toegenomen volgens Van IJzendoorn: “We krijgen steeds meer positieve media-aandacht, zeker nu wij erkend worden als topsport. Ik train tegenwoordig zelfs op Papendal!”

Het is druk genoeg voor Martijn van IJzendoorn, die naast het dammen ook nog studeert. “Dat kan de druk nogal opvoeren. Ik moet volgende week donderdag mijn thesis inleveren en vlieg vrijdag naar Curaçao voor het WK dammen.”

De Nederlands kampioen geeft aan dat hij hoopt op een recordconcurrent: “Als iemand dit record nu verbetert, kan ik daar weer overheen. Zo hou je de competitie hoog en blijft het leuk om elkaar te verbeteren.”

Lees ook: Stijgende lijn in kijkcijfers vrouwensportzender W-Sport

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...